Pakkeliste til kanotur i Sverige

Siden er publiceret / opdateret: 17. juni 2024

Oppakningen skal være vandtæt

Først og fremmest skal din oppakning være vandtæt. Og hvis kanoen kæntrer, skal opbakningen holde sig flydende. En god løsning er at komme sin personlige oppakning i en stor plasttønde med tæt låg. De kan som regel lejes hos kanocentralerne.

Pas på vægten

Kanoen kan rumme meget, men hvis der er mange løft på ruten, hvor kanoen fx skal bæres fra en sø til en anden, skal du vurdere, hvor meget du orker at bære. Det er en god idé at leje en kanovogn. Det er en metalramme på to hjul, som man kan trille kanoen på fra sø til sø. Læs mere om kanovogn her.

Hent pakkeliste til kanotur i Sverige

Pakkeliste til kanotur i 9 døgn i Sverige (Excel-fil). Pakkelisten indeholder madplan + alt det andet to voksne bruger. Bemærk at regnearket indeholder flere faner. Du skal have Microsoft Excel (regneark) på din computer for at kunne åbne liste. Pakkelisten er indsendt af Pia Førby, se denne debattråd.

Husk redningsveste

Medbring godkendte redningsveste til alle i kanoen - ikke kun til børnene. Redningsveste følger som regel med, når du lejer kanoen.

Pakkeliste til vandretur i Sverige

Uanset om du skal på vandretur eller kanotur, har du brug for at medbringe morgenmad, frokost, aftensmad, diverse mad, køkkenudstyr, ting til personlig hygiejne, toiletgrej, tøj, ting til overnatning m.m. Hvor vægten er afgørende på vandreturen, er man mere frit stillet på en kanotur. Hvis du er minimalist og kun vil medbringe det allermest nødvendige, kan du hente inspiration her: Pakkeliste til vandreturen - sådan pakker du en let rygsæk på 8,8 kg til en uge (ex. mad)

Kort og kompas på de større søer

Det er nemt at miste overblikket på en stor sø med mange småøer. Ud over et kompas kan det være nødvendigt med et detaljeret terrænkort. Du kan købe terrænkort i målestok 1:50.000 i vores webshop.

SE OGSÅ

Kanoruter i Sydsverige

Relaterede artikler

- Kanosæsonen i Sydsverige
- Leje af kano og ekstraudstyr
- Transport af kanoen
- Pakkeliste til kanotur
- Hvor langt kan man padle på en dag?
- Kanotur i Sverige med børn - gode råd
- Allemandsretten