Vallåsen

(Svensk: Vallåsen ski resort)

Siden er publiceret / opdateret: 4. januar 2019
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Vallåsen ski resort
Yllevad 154
312 98 Våxtorp
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.3846
Longitude : 13.1087
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Skisæson januar-februar

Skisæsonen på Vallsåsen er i gang og varer normalt til omkring 1. marts. Hvis blot der er nattefrost, sikrer snekanonerne rigeligt med sne på pisterne. Se snedybde, lufttemperatur, antal åbne pister og lifter på Vallåsens egen webside under Links.

Vallåsen ligger på nordsiden af Hallandsåsen kun 68 km fra Helsingborg og 125 km fra København. En skitur til Vallåsen kan ikke sammenlignes med skirejser til Alperne eller Norge, men hvis du ikke har den store erfaring, kan du sagtens bruge en weekend her. Største faldhøjde på Vallåsen er 145 meter, og den længste nedfart er 1.260 meter.

Åbningstider 2019

I højsæsonen i uge 7 og 8 i februar har Vallåsen normalt åbent hverdage fra kl. 9.30 og fra kl. 8 i weekenden. Onsdag, torsdag og fredag får du aftenski til kl. 21. De øvrige hverdage lukker pisterne kl. 16.30 og kl. 18 i weekenden. I vinterferien uge 7-8 holder skibakken normalt åbent til 18, onsdag til fredag til kl. 21.

Se aktuelle åbningstider på Vallåsens egen webside under Links, hvor du også kan booke udstyr.

Den 1260 meter grønne nedfart er ideel for danskere uden skierfaring. Men husk først at tage et par timer på skiskolen, ellers er den allernederste del af bakken lidt for svær, da den svarer til en blå nedfart. Varighed: 2:35 min4-5 lange nedfarter fra lette til middelsvære

Officielt har Vallåsen 11 nedfarter, hvis man tæller alt med inklusiv korte øvebakker mv., men mange af nedfarterne krydser hinanden og har fælles strækninger, så reelt er her 4-5 forskellige nedfarter:
- nogle meget kort børne- og øvebakke (lette)
- en lang grøn nedfart (let)
- et par blå nedfarter (let/middelsvær)
- en rød nedfart med pukkelpist i den ene side (middelsvær).

Tre lange lifte og fire korte

Vallåsen har to stolelifte (den ene er en ekspreslift) og et antal træklifte, som transporterer skiløberne op til toppen. Liftkapaciteten er 7200 personer pr. time. For børnene er der en kort børnelift.

Vallåsen har to stolelifte

Overnatning nær VallåsenKlik herover for at se ca. 10 muligheder for overnatning ved Vallåsen inden for en afstand af ca. 15 km.

Et godt begyndersted

Det, der gør Vallåsen til et ideelt sted for danskere uden særlig skierfaring, er den 1260 meter lang grønne nedfart, hvor man på de første 700-800 meter kan få lidt fart på skiene og øve sin teknik, uden at det på noget tidspunkt bliver "farligt". Nedfarten er god, hvis det er første gang, man står på ski eller kun har en smule skierfaring. Bakken er også fin for snowboadere.

I bunden bliver nedfarten mere stejl svarende til en blå nedfart, så du skal ikke tage med liften op uden først at have været et par timer på skiskole, ellers vil du opleve, at de nederste 200-300 meter er for svære. Da vi besøgte bakken, så vi flere uerfarne danskere, som var kommet fint igennem de første 700-800 meter og nu var stoppet op foran det forholdsvis stejle stykke og havde problemer med at komme videre. På videoen herover ses en tur ned ad bakken.

Hvis du har noget skierfaring, er der flere udfordringer på Isaberg, der også har røde nedfarter.

Vallåsen skisport


Vallåsen priser 2019

Du kan købe liftkort (skipass) og leje ski til en halv dag eller en hel uge på Vallåsen - og alt derimellem.

Priser liftkort / skipass
Liftkort til én dag (gælder ikke aftenski):
* 360 svenske kr. (SEK) for voksen (fra 16 år).
* 305 SEK for junior (7-15 år).
* 115 SEK for barn (0-6 år).

Med forbehold for ændringer.
Se flere priser på Vallåsens egen webside under Links.

Priser skileje
Leje af standard slalomski, skistøvler og stave for én dag:
* 300 SEK for voksen.
* 230 SEK for junior.
* 150 SEK for barn.

Book ski og skistøvler hjemmefra

Skiudlejningen har det nyeste inden for carvingski, snowboard og telemark. Du kan reservere og betale dine ski og skistøvler hjemmefra, hvis blot det sker senest kl. 14 dagen inden din ankomst. Så står udstyret klar, når du ankommer til skibakken. Benyt Webbokning på Vallåsens egen webside.

Kø ved skiudlejningen på Vallåsen i Skåne, Sverige
I højsæsonen i uge 7 og 8 og i weekenden kan der være en del kø foran skiudlejningen


Snekanoner

Når temperaturen falder under frysepunktet - normalt i januar og februar - sørger de automatiske snekanoner for et stabilt skiføre.

SE OGSÅ

Flere skibakker i Sydsverige

Langrend

Som noget nyt tilbyder Vallåsen 400 meter langrendsspor, når der er aftenski onsdag, torsdag og fredag kl. 18-21. Hvis du søger længere langrendsspor kan du gå ind på vores side om Langrend i Sverige og under Links tjekke, hvad der findes af langrendsspor ved Vallåsen (søg under Halland - Laholm - Vallåsen).

Sådan kommer du til Vallåsen

Fra Helsingborg kører du ad E4 / A6 mod Gøteborg. Efter Ängelholm drejer du fra mod Våxtorp. Skibakken ligger ca. 3-5 km syd for Våxtorp, følg skiltene.