Vallåsen

Skitur til Vallåsen
Siden er publiceret / opdateret: 7. december 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Vallåsen ski resort
Yllevad 154
312 98 Våxtorp
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.3846
Longitude : 13.1087
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

VALLÅSEN HOLDER LUKKET VINTEREN 2022-2023

Vallåsen er blevet sat til salg, men indtil videre er der ikke fundet en ny ejer, som vil drive skisportsanlægget videre. Derfor har ejeren af Vallåsen, Branäsgruppen, besluttet at holde Vallåsen lukket i vinteren 2022-2023 og indtil der er fundet en ny ejer.

Skisæson fra jul til marts

Når frosten sætter tidligt ind, begynder skisæsonen på Vallåsen lige efter jul, og den varer normalt til slutningen af februar eller begyndelsen af marts. Så længe det er nattefrost, sikrer snekanonerne rigeligt med sne på pistene. Se snedybde, lufttemperatur, antal åbne piste og lifte på Vallåsens eget website under Links.

Vallåsen ligger på nordsiden af Hallandsåsen kun 68 km fra Helsingborg og 125 km fra København. En skitur til Vallåsen kan ikke sammenlignes med skirejser til Alperne eller Norge, men hvis du ikke har den store erfaring, kan du sagtens bruge en weekend her. Største faldhøjde på Vallåsen er 145 meter, og den længste nedfart er 1.260 meter.

Åbningstider 2021-2022

I højsæsonen i uge 6, 7, 8 og 9 i februar har Vallåsen normalt åbent alle dage, med aftensski ind imellem. Hvis vejret arter sig, begynder skisæsonen allerede 26/12 og slutter 14/3. Se aktuelle åbningstider på Vallåsens eget website under Links, hvor du også kan booke ski, skistøvler, stave, mv.

Den 1260 meter grønne pist er ideel for danskere uden skierfaring. Men husk først at tage et par timer på skiskolen, ellers er den allernederste del af bakken lidt for svær, da den svarer til en blå pist. Varighed: 2:35 min4-5 lange piste fra lette til middelsvære

Officielt har Vallåsen 11 piste, hvis man tæller alt med inklusiv korte øvebakker mv., men mange af pistene krydser hinanden og har fælles strækninger, så reelt er her 4-5 forskellige piste:
- nogle meget kort børne- og øvebakke (lette)
- en lang grøn pist (let)
- et par blå piste (let/middelsvær)
- en rød pist med pukkelpist i den ene side (middelsvær).

Tre lange lifte og fire korte

Vallåsen har to stolelifte (den ene er en ekspreslift) og et antal træklifte, som transporterer skiløberne op til toppen. Liftkapaciteten er 7200 personer pr. time. For børnene er der en kort børnelift.

Vallåsen har to stolelifte

Overnatning nær VallåsenKlik herover for at se ca. 10 steder at overnatte inden for en afstand af ca. 20 km.

Et godt begyndersted

Det, der gør Vallåsen til et ideelt sted for danskere uden særlig skierfaring, er den 1260 meter lang grønne pist, hvor du på de første 700-800 meter kan få lidt fart på skiene og øve din teknik, uden at det på noget tidspunkt bliver "farligt". Pisten er god, hvis det er første gang, du står på ski eller kun har en smule skierfaring. Bakken er også fin for snowboadere.

I bunden bliver pisten mere stejl svarende til en blå pist, så du skal ikke tage med liften op uden først at have været et par timer på skiskole, ellers vil du opleve, at de nederste 200-300 meter er for svære. Da vi besøgte bakken, så vi flere uerfarne danskere, som var kommet fint igennem de første 700-800 meter og nu var stoppet op foran det forholdsvis stejle stykke og havde problemer med at komme videre. På videoen herover ses en tur ned ad bakken.

Hvis du har noget skierfaring, er der flere udfordringer på Isaberg, der også har røde piste.

Skiløbere


Priser liftkort 2021-2022

Du kan købe liftkort (skipass) og leje ski til en halv dag eller en hel uge på Vallåsen - og alt derimellem.

Liftkort til én dag (gælder ikke aftenski):
* 395 svenske kr. (SEK) for voksen (fra 16 år).
* 330 SEK for junior (7-15 år).
* 130 SEK for barn (0-6 år).
Med forbehold for ændringer.
Se flere priser på Vallåsens eget website under Links.

Priser skileje 2021-2022

Leje af standard slalomski, skistøvler og stave for én dag:
* 330 SEK for voksen.
* 255 SEK for junior.
* 165 SEK for barn.

Book ski og skistøvler hjemmefra

Skiudlejningen har det nyeste inden for carvingski, snowboard og telemark. Du kan reservere og betale dine ski og skistøvler hjemmefra, så står udstyret klar, når du ankommer til skibakken. Benyt Webbokning på Vallåsens eget website.

Skishoppen


Snekanoner

Når temperaturen falder under frysepunktet - normalt i januar og februar - sørger de automatiske snekanoner for et stabilt skiføre.

SE OGSÅ

Flere skibakker i Sydsverige

Langrend

Vallåsen tilbyder 400 meter langrendsspor, når der er aftenski onsdag, torsdag og fredag kl. 18-21. Hvis du søger længere langrendsspor kan du gå ind på vores side om Langrend i Sverige og under Links tjekke, hvad der findes af langrendsspor i nærheden (søg under Halland - Laholm - Vallåsen).

Sådan kommer du til Vallåsen

Fra Helsingborg kører du ad E4 / A6 mod Gøteborg. Efter Ängelholm drejer du fra mod Våxtorp. Skibakken ligger ca. 3-5 km syd for Våxtorp, følg skiltene.

Kø ved skiudlejningen på Vallåsen i Skåne, Sverige
I højsæsonen i uge 7 og 8 og i weekenden kan der være en del kø foran skiudlejningen