Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Åsnen rundt - cykeltur rundt om Smålands store sø

(Svensk: Cykelleden Åsnen runt)

Siden er publiceret / opdateret: 27. december 2023
Kort over sydsverige
Åsnen runt - en cykelrute gennem Sydsverige
Foto: © sydsverige.dk


125 km cykelrute

Cykelruten "Åsnen runt" er en ca. 125 kilometer lang cykelrute i det sydlige Småland. Omkring halvdelen af Åsnen runt er bilfri og følger grusveje og stier.

Den sydvestlige del af cykelruten, fra nordspidsen af søen Åsnen og ned til Ålshult, følger den gamle jernbane, der engang forbandt Kattegat med Østersøen. Da jernbanen efter 100 års drift var udkonkurreret af lastbiler og busser, blev skinner og sveller hevet op og erstattet af en fin cykelsti, der passerer fordi de små stationer, der engang lå på linjen. Den sydvestlige del af Åsnen Rundt går derfor også under navnet Banvallsleden. Læs mere om Banvallsleden - Fra Torne til Fridafors

Mørkeblå skilte viser vej på cykelruten Åsnen runt. Ruten passerer mange småbyer med mulighed for overnatning, bl.a. Torne Camping i vest og Urshult Camping i syd.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Den 125 km lange cykelrute Åsnen runt går gennem et smukt landskab med mange småbyer. Flere turistorganisationer oplyser, at Åsnen runt er 140 km (14 mil), og at ruten også går gennem Alvesta. Den røde cykelrute på kortet er 125 km og svarer til den rute, der er afmærket på Cykelkort 4 og 8, se herunder.Køb kort over Åsnen runt

Cykelkort 4 og 8 dækker tilsammen hele Åsnen runt og viser bl.a. campingpladser i området. Du kan købe Cykelkort blad 4 og Cykelkort blad 8 i vores webshop. Ud over Åsnen runt viser de to cykelkort andre cykelruter i området, hvis I vil lave afstikkere: Cykelkort 8 dækker bl.a. størstedelen af cykelruten Kronobergstrampen.

Cykelkartan 4 - Skåne nordøst. Målestok 1:90.000
Cykelkartan 4
Cykelkartan blad 8
Cykelkartan blad 8


SE OGSÅ

Flere cykelruter i Sydsverige