Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Kronobergstrampen i det sydlige Småland

Cykelruten Kronobergstrampen

Kronobergstrampen syd for Urshult. Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Kort over sydsverige

En 320 km lang cykelrute

Kronobergs-trampen er en 320 km lang cykelrute gennem det sydlige Småland (opmålt ud fra kortet herunder). Cykelruten er ringformet og løber i en stor bue rundt om Växjö.

Kronobergstrampen følger både smukke småveje og lidt større bilveje. Du vil komme gennem småbyer, eng, skov, forbi søer og glasværker, kirker, museer og andre seværdigheder. Kortet herunder viser rutens forløb. De røde markeringer viser seværdigheder, som der linkes til længere nede på siden.

Dele af Kronobergstrampen overlapper cykelruterne Sverigeleden, Banvallsleden, se Banvallsleden - fra Torne til Fridafors og Åsnen Runt samt vandreruten Utvandrarleden.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Røde markeringer viser seværdigheder, der linkes til herunder. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning. Kortdata til ruteforløb: © OpenStreetMap-bidragsydere. Kortdata er tilgængelige under Open Database License.Forslag til en dagstur

Ruten fra Urshult syd for Åsnen til Konga i øst kan cykles på en dag og går gennem et smukt, skovrigt kulturlandskab, overvejende ad grusveje uden væsentlig trafik. For at komme ind på Kronobergstrampen skal du fra købmanden i Urshult køre sydpå i vejkrydset og følge skiltene mod Hätteboda Vildmarkscamping, som ligger nær cykelruten 5-6 km fra Urshult.

Cykelkartan blad 8
Cykelkartan blad 8

Køb cykelkort over Kronobergstrampen

I vores webshop kan du købe Cykelkort blad 8 i målestok 1:90.000, der dækker størstedelen af Kronobergstrampen, dog ikke den sydligste del. Cykelkortet viser også andre cykelruter foruden alt fra badesøer til vandrehjem og campingpladser.

Udvalgte seværdigheder på Kronobergstrampen

Seværdighederne er markeret med rødt på kortet herover:
- Huseby Bruk
- Husebymaden Naturreservat
- Korrö Hantverksby
- Vejkrydset i Åkerby
- Ljuders Amerikarum
- Ljuders Hembygdsgård
- Rosdala Glasværk

Kronobergstrampen følger både smukke småveje og lidt større bilveje
Foto: © sydsverige.dk


Markering af Kronobergstrampen

I vejkryds og andre steder, hvor vejen deler sig, er cykelruten tydelig markeret med skilte, dog ikke inde i de lidt større provinsbyer.

SE OGSÅ

Flere cykelruter i Sydsverige

Overnatning langs Kronobergstrampen

De kommunale turistbureauer på ruten (Alvesta, Lessebo, Tingsryd, Uppvindinge, Växjö) har i fællesskab lavet et hæfte med omtale af seværdigheder langs Kronobergstrampen. Kontakt evt. Växjö kommunes turistbureau for at købe hæftet, se Links på siden Växjö.

Kronobergstrampen