Laxens Hus ved Mörrumsån

Siden er publiceret / opdateret: 30. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Se Laxens Hus' egen website.
AdresseAdresse Adresse
Laxens Hus
Kvarnvägen 1
375 30 Mörrum
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1918
Longitude : 14.7487
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Laxens Hus ved Mörrumsån i Blekinge
Laxens Hus ved Mörrumsån. Foto: © sydsverige.dk


Udstilling om laksefiskeriets historie

Blekinges største å Mörrumsån er verdensberømt for sine laks. Midt i de skønne omgivelser ved åen ligger Laxens Hus, der fungerer som sportsfiskekontor for fiskeri i Mörrumsån og udstilling om åens dyreliv og fiskeriets historie - fra gamle dage til nutidens verdensberømte sportsfiskeri i åen.

I et langt lakseakvarium under Laxens Hus svømmer kæmpelaks og havørreder. Akvariet er fyldt med sten og planter for at efterligne de naturlige forhold i Mörrumsån. På væggen hænger modeller af de rekordfisk, der gennem tiden er fanget i Mörrumsån.

Laxens hus - lakseakvarium
I et langt akvarium svømmer laks og havørreder. Foto: © sydsverige.dk


Fiskeriet i Mörrumsån går langt tilbage. Det beskrives første gang i Kong Valdemar 2.´s jordebog fra 1231. Helt fra gammel tid har kongen haft rettighederne til fiskeriet i Mörrumsån. I dag er det den svenske stat.

Fiskesæsonen i Mörrums-åen

Fiskesæsonen i åen begynder sidst i marts, en dag som har udviklet sig til folkefest. Om foråret fanges der især havørred op til 10 kg. Fra maj til juli bliver der landet laks op til 20 kg - de fleste dog omkring 10 kg - og i august og september fiskes der igen efter havørred.

I hele fiskesæsonen - der går til 30. september - kan man købe fiskekort til en af de 32 zoner, som åen omkring byen Mörrum er inddelt i. Åen tiltrækker hvert år tusindvis af sportsfiskere fra hele verden.

SE OGSÅ

Ørred- og laksefiskeri i Mörrumsån

Sportsfiskeri i Mörrumsån
Foto: Laxens Hus


Her finder du Laxens Hus

Laxens Hus ligger ved Kungsforsen i centrum af Mörrum, ca. 10 km vest for Karlshamn. Følg vej E22 vestpå fra Karlshamn og drej mod Mörrum efter nogle få km.

Vandrerute langs Mörrumsån

Den 30 km lange vandrerute Laxaleden følger Mörrumsån gennem landbrugsland og skov. Laxaleden begynder i den lille by Elleholm syd for Mörrum og ender i Hovmansbygd. Vandreruten går forbi Laxens Hus.