Lystfiskeri i Kävlinge å - Lödde å, Sydskåne

Siden er publiceret / opdateret: 5. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.78852
Longitude : 13.111
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Lystfiskeri i Skåne
Foto: skane.com © Jörgen Larsson

Blandt Europas bedste geddeåer

Åerne på den skånske vestkyst er kendt som gode gedde- og aborrevande. Den 50 km lange Kävlinge å - Lödde å er en af Europas bedste geddefiskevande. Den største gedde, som er fanget i åen, vejede 20 kg. Hvert år landes gedder mellem 15 og 20 kg på fiskestrækningen fra Lilla Harrie til Øresund. Åen er også kendt for sine fuldvoksne aborrer.

Kävlinge å - Lödde å er en af Skånes største åer og afvander den sydlige del af Skåne. Åen udspringer i Vombsjön i Lund Kommune. I Löddeköpinge, lige før åen munder ud i Øresund, skifter åen navn fra Kävlinge å til Lödde å.

Fiskearter

I de rolige dele af åen kan du ud over gedde bl.a. fange aborre, grundling, flire, brasen, skalle og rudskalle. Brasen, skalle og rudskalle er alle karpefisk, og de fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt.

Da bestanden af ål er på kraftig retur, er det forbudt at fange ål i åen. I åens mere strømmende vand kan du bl.a. fange regnbueørred og ind i mellem havørred.

Fiskeriet i åen mellem Øresund og Lilla Harrie er underlagt fiskeforeningen "Kävlingeåns-Löddeåns Fiskevårdsområde (FVO)", og alle kan købe fiskekort for en dag eller længere tid. På fiskeforeningen eget website under Links kan du læse de lokale fiskeregler om bl.a. mindstemål, fiskesæsoner mv. For eksempel er alle gedder over 100 cm eller 10 kg fredede og skal derfor genudsættes.

Fiskesæson

Det er bedst at fiske efter gedde i det tidlige forår.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
De lokale lodsejere ejer fiskeretten til åen, men alle kan købe fiskekort til strækningen mellem Lilla Harrie (gul markering på kortet) og åens udløb i Øresund.


Overnatning nær Kävlinge å - Lödde å. Afstande fra Kävlinge byFiskekort til åens vestlige del

De lokale lodsejere ejer fiskeretten til åen, men alle kan købe fiskekort til den nedre (vestlige) del af åen mellem Lilla Harrie (gul markering på kortet herunder) og åens udløb i Øresund.

Prisen for et fiskekort er 70 svenske kr. for en dag eller 600 SEK for et kalenderår. Børn op til og med 16 år fisker gratis. Køb fx fiskekortet hos Shell eller ICA Supermarked i Löddeköpinge eller Preem benzintank i Kävlinge, se flere steder under Links.

Køb kort Kävlinge å og omegn

De to kort i målestok 1:50.000 Malmö Sverigeserien - Topo50 - blad 1 og Ystad Sverigeserien - Topo50 - blad 2 dækker hele strækningen mellem Vombsjön og åens udløb i Øresund samt en stor del af Sydskåne. Kortene overlapper hinanden en smule. Du kan købe kortene i vores webshop.

Malmö Sverigeserien - Topo50 - blad 1. Målestok 1:50.000
Malmö
Sverigeserien
Topo50 - blad 1
Ystad Sverigeserien - Topo50 - blad 2. Målestok 1:50.000
Ystad
Sverigeserien
Topo50 - blad 2


Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri.

Båd

Det er tilladt at benytte egen båd. Du kan også leje robåd hos bl.a. Åboden på Borgeby Slott nær Löddeköpinge, ca. fem km fra Øresundskysten.

SE OGSÅ

- Helge å, kendt for sine mange fiskearter
- Havørred- og laksefiskeri i Rönne å