Lystfiskeri i Ivösjön i Nordøstskåne

Ivösjön er især kendt for sin gode bestand af gedder

Foto: skane.com © Kristian Nilsson

Siden er publiceret / opdateret: 5. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.11085
Longitude : 14.38739
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Skånes smukkeste sø

Ivösjön nordøst for Kristianstad er Skånes største, dybeste og nok også smukkeste sø med mange øer, holme og vige. Søen er omgivet af skovklædte bakker og højdedrag med Snäckestad nord for søen som det højeste punkt, 159 meter over havet.

Sø med velvoksne gedder

Ivösjön er især kendt for sin gode bestand af gedder over 10 kg og velvoksne aborrer. Om efteråret, i september-oktober-november, begynder gedderne at begive sig ind mod kysten, hvor der er masser af småfisk, og efterårsmånederne kan byde på fint geddefiskeri (mindstemål 45 cm).

Ud over gedde kan man bl.a. fange sandart (mindstemål 45 cm), aborre, skalle, brasen, knude, suder og heltling. Ørred kan fanges (mindstemål 50 cm) men er sjælden. Sandarter holder normalt til på det dybe vand om sommeren, men i Ivösjön er de bedste fangststeder efter sandart på omkring 10 meter vand. I visse områder af søen gælder fiskeforbud, eller det er forbudt at fiske om natten.

Suder og brasen er karpefisk, og de fanges lettest ved medefiskeri, dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens brasen kan fanges hele dagen.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Ivösjön med øen Ivö. Der er kabelfærge til øen Ivö fra Barum. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning nær Ivösjön. Afstande fra Ivö25 fiskearter

Det er ikke kun gedde, aborre og sandart, du kan være heldig at fange. Der lever 25 forskellige fiskearter i Ivösjön, som gør den til Sveriges artrigeste sø. Den største fisk, som er fanget i Ivösjön, er en 3,1 meter lang malle på 128 kg.

Den 54 kvadratkilometer store sø har en gennemsnitlig dybde på ca. 11 meter og er 50 meter på det dybeste sted. Ivösjön er næringsfattig, og vandet er forholdsvis klart.

Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri, isfiskeri og trolling.

Udsigt over Ivösjön
Ivösjön er Skånes største, dybeste og nok også smukkeste sø. Foto: © sydsverige.dk


Båd

Det er tilladt at benytte egen båd. Du kan fx leje båd på Bromölla camping ved den sydlige del af Ivösjön.

Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6. Målestok 1:50.000
Kristianstad
Sverigeserien
Topo50 - blad 6

Køb kort over Ivösjön og omegn

Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6 i målestok 1:50.000 dækker bl.a. Ivösjön, Oppmannasjön og Immeln samt størstedelen af Nordøstskåne. Du kan købe kortet i vores webshop.

Fiskekort

Som for langt de fleste sydsvenske søer skal du også købe fiskekort, for at fiske i Ivösjön. Pris 50 svenske kr. for en dag. Du kan købe det via mobilen på ifiske.se, se under Links.

SE OGSÅ

Geddefiskeri i de sydsvenske søer