Kanotur på Ivösjön i Skåne

(Svensk: Paddla kanot på Ivösjön)

Lejrplads ved Ivösjön

Slå lejr på en af Ivösjöns øer. Foto: Mickael Tannus

Siden er publiceret / opdateret: 13. november 2023
Kort over sydsverige

Skånes største, dybeste og nok også smukkeste sø

Ivösjön er Skånes største, dybeste og nok også smukkeste sø. Søen er 54 kvadratkilometer stor og 50 meter på sit dybeste sted. Med sine mange øer, holme og vige er søen velegnet til såvel en endagstur i kano som en kanotur på et par dage.

Søen er omgivet af skovklædte bakker og højdedrag, med Snäckestad nord for søen som det højeste punkt, 159 meter over havet. Der er gode muligheder for at fiske, se Fiskeri i Ivösjön.

Padling på søen

Ivösjön byder på let søpadling for hele familien. Tag fx en tur rundt om Ivö eller en flerdagstur rundt til de mange øer og vige. Man skal som altid undgå søpadling i blæsevejr, da vinden nemt tager fat i kanoen og gør det svært at holde kursen - eller gør det svært at komme frem, hvis man er alene i kanoen eller sammen med et barn, der ikke kan bruge en paddel.

Holjeån

I den nordlige del af søen kan I også padle op i Holjeån, se Kano på Holjeån - fra Olofström til Ivösjön.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Begynd fx turen i Bromölla og fortsæt rundt om Ivö. Der er en smal kanal mellem ivösjön og Oppmannasjön vest for Ivösjön. Man kan bl.a. gå i land på Ivö og flere af de små øer. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6. Målestok 1:50.000
Kristianstad
Sverigeserien
Topo50 - blad 6

Køb kort over Ivösjön og omegn

Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6 i målestok 1:50.000 dækker hele Ivösjön og hele Immeln foruden en stor del af Nordøstskåne. Du kan købe kortet i vores webshop. Kortet viser dog ikke teltpladserne ved søen.

Overnatning

På flere af øerne i Ivösjön og de omkringliggende kyster findes teltpladser med bålplads, toilet, mv. Kanoudlejerne kan hjælpe med oplysninger om, hvor de findes.

Wetlandi kanoudlejning har egne lejrpladser, og de må kun benyttes, hvis du lejer gennem Wetlandi. Lejrpladserne ligger bl.a. på øerne ude i søen. Under Links kan du finde et kort med beskrivelse og kort over Wetlandis lejrpladser.

Ivö midt i søen

Midt ude i søen ligger Ivö, som har været beboet siden stenalderen. Fra Barum på fastlandet (vest for søen) er der kabelfærge (bilfærge) til Ivö ca. hvert 20. minut. Overfarten tager ca. 5 minutter og er gratis. Fra Ivös højeste punkt, Ivö Klack 134 meter over havet, er der flot udsigt til alle sider. I det gamle kalk- og kaolinbrud i nærheden kan man finde fossiler af dyr, som levede her for 60 millioner år siden. På øens venstre side er der flere strandgrotter.

Kanoferie på Ivösjön i Skåne, Sverige
Kanoferie på Ivösjön i Skåne. Foto: © sydsverige.dk

Leje af kano samt overnatning

Lej fx kanoudstyret på en af campingpladserne ved søen:

Eller lej kano og udstyr hos en af de lokale kanocentraler / kanoudlejere:
Se også vores side med

Relaterede artikler

- Kanosæsonen i Sydsverige
- Leje af kano og ekstraudstyr
- Transport af kanoen
- Udrustning til kanoturen
- Hvor langt kan man padle på en dag?
- Kanotur i Sverige med børn - gode råd
- Allemandsretten