Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Övedskloster Slot

(Svensk: Övedskloster)

Övedskloster

Foto: Susanne Nilsson, CC BY-SA 2.0

Siden er publiceret / opdateret: 27. januar 2022
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2022:
Slotsgården og slotsparken er åben dagligt 9-16.
AdresseAdresse Adresse
Övedskloster Slott
Harlösavägen 585-15
275 94 Sjöbo
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.6866
Longitude : 13.6382
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Slotshaven åben for besøgende

Rokokoslottet Övedskloster nær Vombsjön er et af Sveriges fornemmeste rokoko-slotte. Slottet er i privateje, men slotsgården og den store slotshave anlagt i slutningen af 1700-tallet er åben for besøgende.

Slotshaven har fire springvand, som fungerer ved at vand ledes fra højere liggende damme i skoven, hvorved der dannes et tryk. Om vinteren fryser vandet i springvandene til og der dannes smukke is-skulpturer.

Omegn med spændende natur

Til Övedskloster hører ca. 3.500 hektar jord. På markerne kan man se de specielle, hvide dådyr. Ved Vombsjön er der gode muligheder for at opleve fugle. Bl.a. kan man efterår og vinter være heldig at se havørne ved søen.

Vandrestier ved slottet

Fra slottet kan man følge en 6,5 km ringformet vandresti kaldet Frualidsrundan gennem et frodigt landskab og forbi søen Vassen. En anden vandresti kaldet Vombsjörundan på 2,6 km går ned forbi Vombsjön og tilbage til slottet.

Kirkegården ved Öveds kirke (Kyrka)
Omkring en km øst for Övedskloster - for enden af en lang allé - ligger rokokokirken Öveds Kyrka fra 1759 med en tilhørende kirkegård med kapel. Foto: © Jane Lindbladh