Autoseum - Motormuseum i Österlen

Autoseum i Österlen

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 1. februar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2021:
Autoseum har normalt åbent følgende datoer og tidspunkter, men covid-19 kan betyde ændrede åbningstider. Se Autoseums eget website under Links.

Vejledende åbningstider:

1/3-30/4:
Fre-søn 10-17.

1/5-30/9:
Dagligt 10-17.

1/10-31/10:
Fre-søn 10-17.

Lukket midsommeraften og midsommerdag.
AdresseAdresse Adresse
Autoseum
Fabriksgatan 10
272 36 Simrishamn
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.5489
Longitude : 14.3419
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Skånes motormuseum

Jaguar, Cadillac, McLaren, Rolls Royce, Lamborghini, Ferrari, veteranbiler og så videre så langt øjet rækker. Biler, motorcykler, sportsvogne for millioner af kroner fordelt på et stort udstillingsområde. Autoseum i udkanten af Simrishamn kan være et besøg værd, hvis man har en særlig forkærlighed for dyre, klassiske biler.

Autoseum i Simrishamn
Foto: © sydsverige.dk

Österlens MC og bilmuseum, Autoseum
Foto: © sydsverige.dk


I det omkring 2500 kvm store udstillingsområde findes omkring 125 biler - heraf flere veteranbiler - 40 motorcykler, tre fly samt en lang række andre køretøjer.

Museet omfatter også Frasses Musikmuseum med en bred samling musikinstrumenter fra fonografer til et selvspillende piano. Også en modelflyudstilling kan ses i lokalerne. Nyt i Autoseum er "Barnens Autoseum", et separat museum der udstiller samlerobjekter af legetøj fra gamle dage og frem til i dag.

Her findes også en museumsbutik, hvor man kan købe eksklusive samleobjekter af legetøjsbiler, modelfly, postkort, plakater m.m.

SE OGSÅ

Flere seværdigheder i Simrishamn

Österlens MC og bilmuseum, Autoseum
Foto: © sydsverige.dk


Køretøjernes historie

De fleste køretøjer stammer fra Sveriges ældste motormuseum ”Skoklosters motormuseum” der lå mellem Stockholm og Uppsala. Det blev grundlagt i 1963 af en privatperson. Da museet blev sat til salg i 2007, slog en gruppe Skånske investorer og motor-entusiaster til og købte samlingen i sin helhed, og åbnede Autoseum året efter.

I 2015 besluttede ejerne at sælge størstedelen af samlingen på auktion. I 2016 overtog Nisse Nilsson resterne af Autoseum og opbyggede en ny samling køretøjer - den samling, der nu kan ses i lokalerne.

Ikke alt kan købes for penge

Når man besøger Autoseum og beundrer de smukke gamle biler, må man sande, at ikke alt kan købes for penge. Omend rigmanden Nisse Nilsson, der står bag Autoseum, har postet mange, mange millioner i automuseet, så er det en på mange måder lidt kedelig, gammeldags og statisk udstilling af dyre samlerobjekter. En stor hal proppet med krom og metal, men uden formidling af og historiefortælling om det, man ser. Og det gør det vanskeligt for den uvidende at blive smittet af begejstringen for de mange særlige maskiner.