Autoseum - Motormuseum i Österlen

Autoseum i Österlen

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 20. marts 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Museet åbner for sæsonen 29/3 kl.10.
Se åbningstider på museets eget website under Links.
AdresseAdresse Adresse
Autoseum
Fabriksgatan 10
272 36 Simrishamn
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.5489
Longitude : 14.3419
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Skånes motormuseum

Jaguar, Cadillac, McLaren, Rolls Royce, Lamborghini, Ferrari, veteranbiler og så videre så langt øjet rækker. Biler, motorcykler, sportsvogne for millioner af kroner fordelt på et stort udstillingsområde. Autoseum i udkanten af Simrishamn kan være et besøg værd, hvis man har en særlig forkærlighed for dyre, klassiske biler.

Autoseum i Simrishamn
Foto: © sydsverige.dk

Österlens MC og bilmuseum, Autoseum
Foto: © sydsverige.dk


I det omkring 2500 kvm store udstillingsområde findes omkring 125 biler - heraf flere veteranbiler - 40 motorcykler, tre fly samt en lang række andre køretøjer.

Museet omfatter også Frasses Musikmuseum med en bred samling musikinstrumenter fra fonografer til et selvspillende piano. Også en modelflyudstilling kan ses i lokalerne. Nyt i Autoseum er "Barnens Autoseum", et separat museum der udstiller samlerobjekter af legetøj fra gamle dage og frem til i dag.

Her findes også en museumsbutik, hvor man kan købe eksklusive samleobjekter af legetøjsbiler, modelfly, postkort, plakater m.m.

SE OGSÅ

Flere seværdigheder i Simrishamn

Österlens MC og bilmuseum, Autoseum
Foto: © sydsverige.dk


Køretøjernes historie

De fleste køretøjer stammer fra Sveriges ældste motormuseum ”Skoklosters motormuseum” der lå mellem Stockholm og Uppsala. Da museet blev sat til salg, slog en gruppe Skånske investorer og motor-entusiaster ti. De købte samlingen i sin helhed og åbnede Autoseum året efter.

En del år senere besluttede ejerne at sælge størstedelen af samlingen på auktion, og rigmanden Nisse Nilsson overtog resterne af Autoseum og opbyggede en ny samling køretøjer - den samling, der nu kan ses i lokalerne.

Ikke alt kan købes for penge

Når man besøger Autoseum og beundrer de smukke gamle biler, må man sande, at ikke alt kan købes for penge. Omend rigmanden Nisse Nilsson har postet mange, mange millioner i automuseet, så er det en på mange måder lidt kedelig, gammeldags og statisk udstilling af dyre samlerobjekter. En stor hal proppet med krom og metal, men uden formidling af og historiefortælling om det, man ser. Og det gør det vanskeligt for den uvidende at blive smittet af begejstringen for de mange særlige maskiner. Men hvis man bare er vild med klassiske biler mv., er udstillingen absolut et besøg værd.