Forsiden > Her

Efterårsferie i Sverige med børn

Siden er publiceret / opdateret: 15. august 2023
I Sverige holder børnene normalt efterårsferie (höstlov) i uge 43 eller 44, i Danmark er det allerede i uge 42. Her er et lille udpluk af de feriemuligheder for hele familien, du kan finde beskrevet på sydsverige.dk.

Besøg Malmø (Skåne)

Tag for eksempel børnene med til en af byens mange temalegepladser eller en af de indendørs legelande. For de større børn er der skateboardbaner og en klatrebane, hvor man kan klatre på fire meter høje, kunstige klippeblokke.
Læs mere

Efterårsferie i Malmø
Malmø har over 20 temalegepladser, alle med en unik attraktion over et bestemt tema, "Afrika", "dyr", "bevægelse", "Teater".... Foto: Helena Wahlman/imagebank.sweden.se


Vandretur på Kullen (Skåne)

På en kølig efterårsdag i klart vejr er det forfriskende at vandre de ca. ni km fra den lille kystby Mölle ud til spidsen af Kullen ad sydkysten og tilbage ad nordkysten.
Læs mere

Turridning (Skåne)

Tag på ridetur i Skåne i efteråret.
Læs mere

Bondegårdsferie med overnatning

Hold familieferie på en økologisk bondegård, hvor børnene kan opleve geder, får, høns, kaniner og andre dyr.
Læs mere

Svensk hesteferie


Universeum - Sciencecenter for hele familien (Gøteborg i Västra Götaland)

Universeum kalder sig for Nordens største sciencecenter. Målgruppen er børn og deres forældre, som her kan komme tæt på havets dyr og natur og få indsigt i naturvidenskab.
Læs mere

Oplev efterårets fugletræk over Falsterbo (Skåne)

Oplev de store fugletræk over Skånes sydvestlige hjørne, Falsterbo. Medbring tæpper, festivalstole, madpakker og varme drikke og sæt jer til rette og oplev de store fugletræk sydpå.
Læs mere

Vandring i Söderåsens Nationalpark (Skåne)

Söderåsen midt i Skåne byder på smuk, varieret natur med højdedrag og en lang dyb kløft med en rislende bæk i bunden. Fra parkens hovedindgang ved Skäralid kan man vælge mellem fire markerede vandrestier fra 800 meter til 7,4 km.
Læs mere
Overnat fx på Pensionat Söderåsen nær hovedindgangen, som har åbent i den danske efterårsferie uge 42.

Hvis I vil vandre en lang tur i nationalparken og Söderåsen kan I vandre op til Klåveröd, en ”ø” af vildmark oppe på Söderåsen og nabo til Söderåsens Nationalpark (ca. 5 km). Her ligger Klåveröds Vandrehjem & Café. En tur for lidt større børn fra 10-års alderen.

Hylliebadet badeland (Malmø)

Læg vejen forbi Malmøs nye, moderne badeland Hylliebadet med boblepools, 50 meter bassin mv. Hylliebadet ligger i bydelen Hyllie ca. fire km syd for centrum.
Læs mere

Hylliebadet
Varmen fra luft og vand genanvendes, og taget er dækket af 700 kvm solceller, hvilket gør Hylliebadet til Sveriges mest energieffektive svømmehal. Foto: © Sanna Dolck


Tag på en kort kanotur

Selvom luften er kølig og vandet er koldt i efterårsferien, kan man sagtens tage på en kort kanotur, blot udstyret er i orden. Hvis I padler på søer, bør I holde jer tæt på kysten, så I kan vade i land, hvis kanoen kæntrer.
Læs mere om kanoruter i Sydsverige

Tropikariet med tropiske dyr (Helsingborg i Skåne)

På en regnvejrsdag i efterårsferien er det oplagt at tage færgen fra Helsingør til Helsingborg og besøge Tropikariet ca. 1,7 km fra færgeterminalen i Helsingborg. På i alt 700 kvm kan børnene bl.a. opleve en sydamerikansk og en sydøstasiatisk minijungle samt et stykke naturmiljø fra Madagaskar. Her er aber, slanger, firben, edderkopper, kakerlakker, øgler, kamæleoner, små krokodiller m.m.
Læs mere

Tropikariet med tropiske dyr