Forsiden > Her

Efterårsferie i Sverige med børn

Siden er publiceret / opdateret: 13. august 2019
I Sverige holder børnene normalt efterårsferie (höstlov) i uge 43 eller 44, i Danmark er det allerede i uge 42. Her er et lille udpluk af de feriemuligheder for hele familien, du kan finde beskrevet på sydsverige.dk:

Besøg Malmø (Skåne)

Tag fx børnene med til en af byens mange temalegepladser eller en af de indendørs legelande. For de større børn er der skateboardbaner og en klatrebane, hvor man kan klatre på fire meter høje, kunstige klippeblokke.
Læs mere

Efterårsferie i Malmø
Malmø har over 20 temalegepladser, alle med en unik attraktion over et bestemt tema, fx "Afrika", "dyr", "bevægelse", "Teater".... Foto: Helena Wahlman/imagebank.sweden.se


Vandretur på Kullen (Skåne)

På en kølig efterårsdag i klart vejr er det forfriskende at vandre de ca. ni km fra den lille kystby Mölle ud til spidsen af Kullen ad sydkysten og tilbage ad nordkysten.
Læs mere

Ridning (Skåne)

Tag på rideferie i Skåne i efteråret.
Læs mere

Skånes Dyrepark (Midtskåne)

Skånes Dyrepark er Nordens største dyrepark med nordiske dyr. Oplev flere hundrede nordiske dyr, bl.a. de store nordiske rovdyr bjørn og los samt elge, vildsvin og rensdyr. Her er bl.a. åbent i efterårsferien uge 42 (åbent mandag 14. oktober 2019 - søndag 20. oktober 2019).
Læs mere

Efterårsferie i Skånes Dyrepark
Skånes Dyrepark. Foto: skane.com © Jens C Hilner


Universeum - Sciencecenter for hele familien (Gøteborg i Västra Götaland)

Universeum kalder sig for Nordens største sciencecenter. Målgruppen er børn og deres forældre, som her kan komme tæt på havets dyr og natur og få indsigt i naturvidenskab.
Læs mere

Kreativum eksperimentarium (Karlshamn i Blekinge)

Eksperimentarium for børn op til 12-13 år hvor de kan få indblik i naturlovene og eksperimentere med, hvordan forskellige ting fungerer.
Læs mere

Vandring i Söderåsens Nationalpark (Skåne)

Söderåsen midt i Skåne byder på smuk, varieret natur. Fra parkens hovedindgang ved Skäralid kan man vælge mellem fire markerede vandreruter fra 800 meter til 7,4 km.
Læs mere
Overnat fx på Pensionat Söderåsen nær hovedindgangen, som har åbent i den danske efterårsferie uge 42.

Hylliebadet badeland (Malmø)

Læg vejen forbi Malmøs nye, moderne badeland Hylliebadet med boblepools, 50 meter bassin mv. Hylliebadet ligger i bydelen Hyllie ca. fire km syd for centrum.
Læs mere

Hylliebadet
Varmen fra luft og vand genanvendes, og taget er dækket af 700 kvm solceller, hvilket gør Hylliebadet til Sveriges mest energieffektive svømmehal. Foto: © Sanna Dolck


Tag på en kort kanotur

Selvom luften er kølig og vandet er koldt i efterårsferien, kan man sagtens tage på en kort kanotur, blot udstyret er i orden. Hvis I padler på søer, bør I holde jer tæt på kysten, så I kan vade i land, hvis kanoen kæntrer.
Læs mere om kanoruter i Sydsverige

Tropikariet med tropiske dyr (Helsingborg i Skåne)

På en regnvejrsdag i efterårsferien er det oplagt at tage færgen fra Helsingør til Helsingborg og besøge Tropikariet ca. 1,7 km fra færgeterminalen i Helsingborg. På i alt 700 kvm kan børnene bl.a. opleve en sydamerikansk og en sydøstasiatisk minijungle samt et stykke naturmiljø fra Madagaskar. Her er aber, slanger, firben, edderkopper, kakerlakker, øgler, kamæleoner, små krokodiller m.m.
Læs mere

Tropikariet med tropiske dyr