Fuglemuseet i Jönköping

(Svensk: Fågelmuseet i Jönköping)

Lomvie æg, Fuglemuseet i Jönköping

Lomvie æg (nr. 337). Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 1. februar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2021:
Fuglemuseet har normalt åbent følgende datoer og tidspunkter, men covid-19 kan betyde ændrede åbningstider. Se museets eget website under Links.

Vejledende åbningstider:

1/5-31/8:
Dagligt 11-17.
AdresseAdresse Adresse
Fågelmuseet
Skjutsarbacken 17
553 13 Jönköping
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.7815
Longitude : 14.1446
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Et Mekka for fuglenørder

På et højdedrag i det centrale Jönköping og med udsigt over byen og Vättern finder man den gamle stadspark med et fint fuglemuseum med en fuglesamling og en ægsamling.

Museet, der åbnede i 1915, er indrettet i en smuk teglbygning fra 1914, og store dele af samlingen af udstoppede fugle er fra den tid, fint præsenteret i gamle glasmontre, som hører fortidens museumsformidling til. Her er det genstandene, der er i centrum. Museets samling vises frem i hele sin bredde, og der er ikke meget forklarende tekst. Men er man fugleinteresseret, er det her et Mekka.

Samlingen af fugle omfatter 1450 fugle fordelt på 330 arter. Her er gæs, ænder, kragefugle, rovfugle, småfugle m.fl. De fleste fugle er fra slutningen af 1800-tallet og frem til 1910.

SE OGSÅ

- Oplev tranedans ved Hornborgasjön
- Oplev fugletrækket over det sydlige Øland

Fuglemuseets samling af fugle omfatter 1450 fugle fordelt på 330 arter
Foto: © sydsverige.dk


Ægsamlingen består af omring 2580 fugleæg fordelt på 281 fuglearter. En stor del af æggene er indsamlet omkring Jönköping, men der er også æg fra Skåne og Gotland. De fleste æg er skænket til museet i 1943. Samlingens ældste er fem æg af en dværghejre dateret 18. juni 1866. Både fugle og æg kommer fra private samlinger og doneret til Jönköpings kommune, der i dag ejer og driver museet. Fågelmuseet er i dag bygningsminde.

SE OGSÅ

- Oplev fugletrækket over Falsterbo i Skåne
- Oplev fugletrækket ved Flommen Naturreservat i Skåne

Fugletårne i Sydsverige som GPX-fil

Få vist 195 fugletårne i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med 195 Fugletårne i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Virker på både iPhone og Android (fx Samsung) Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle Fugletårne.