Flommen Naturreservat ved Falsterbo

Siden er publiceret / opdateret: 29. november 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Knösvägen
Skanör, Vellinge
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.4289
Longitude : 12.8507
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Fuglefotografer ved Flommen Naturreservat
Området omkring Flommen Naturreservat er næsten berømt for de mange fugletræk om efteråret. Foto: skane.com © Precious People, BRS


Strandeng vest for Falsterbo

Naturreservatet Flommen består af kyst- og strandzonen lige vest for de sammenhængende byer Skanör-Falsterbo. Fra Malmø er der ca. 28 km til Falsterbo.

Flommen Naturreservat er et ca. 1200 hektar stort område, hvoraf ca. 300 hektar (ca. tre kvadratkilometer) er land. Kysten består flere steder af strandeng med små vige og bevoksede revler. Det danner indsøer og en form for laguner (på svensk flommar) bag sandklitterne, som giver ideelle betingelser for både ynglende og trækkende fugle. Et netværk af stier går gennem områdets strandenge og forbi lagunerne.

Berømt for fugletrækkene om efteråret

Området omkring Flommen Naturreservat er næsten berømt for de mange fugletræk om efteråret. De fleste trækfugle bryder op fra slutningen af august til slutningen af oktober for at flyve sydpå. I den periode kan man opleve i tusindvis af fugle, der passerer hen over sydspidsen af Falsterbonæsset, eller som hviler ud her, inden rejsen fortsætter sydover.

Hvert år passerer omkring 500 millioner fugle over Sydsverige på deres træk ned gennem Europa. Fuglene foretrækker at flyve over land og langs kysterne. Derved passerer mange fugle over Falsterbo, inden de fortsætter over Østersøen.

Man skal være tidligt oppe for at opleve de store fugletræk, da mange fuglearter begynder at trække, så snart det lysner. Men som regel kan man opleve trækkende fugle hele dagen. Hvert efterår flyver omkring to millioner fugle fra Falsterbohalvøen, heriblandt bogfinker, kvækerfinker, stære, edderfugle, musvåger, hvepsevåger og spurvehøge. Om efteråret er Flommen et populært område med mange besøgende.

Fugletårne i Sydsverige som GPX-fil

Få vist fugletårne i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med fugletårne i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle Fugletårne.

Naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige som GPX-fil

Få vist alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle naturområderne.


SE OGSÅ

Gratis fugleguidning: Oplev fugletrækket over det sydlige SverigeOvernatning i eller ved Falsterbo

Dele af året er det muligt at overnatte på Falsterbo Fuglestation (Fågelstation), der har overvåget fugletrækkene siden 1950erne. Stationen kan tage 8-10 overnattende gæster.