Folkeparken Tyrolen i Småland

Koncert på Tyrolen

Koncert på Tyrolen. Foto: Anders Roos

Siden er publiceret / opdateret: 30. august 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Tyrolens Vänner
Tyrolen Blädinge
342 91 Alvesta
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.84152
Longitude : 14.52773
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Folkepark med 50'er og 60’er-stemning

I 60’erne var Tyrolen en af Sydsveriges ”hotteste” forlystelsessteder med levende musik af Sveriges største navne, dans og kulørte lamper. I midten af 70’erne gik de gamle ”Dansbanor” lidt af mode, og Tyrolen sov tornerosesøvn i nogle årtier, indtil en gruppe unge nostalgiske svenskere købte den nedlagte folkepark for at genskabe lidt af den gamle 60’er-stemning.

Midt på sommeren kan man ca. en gang om ugen opleve livemusik på en af de mange scener, måske tage et par dansetrin på Tyrolens smukke overdækkede ”dansbana” med de særprægede malerier i loftet, lægge vejen forbi skydebanen, pølsevognen og restauranten, og indimellem opleve skiftende arrangementer: loppemarked, drive-in bio, høstmarked for blot at nævne nogle få. Onsdagene danner også ramme om motortræffet, hvor veteranbilejere ruller deres 50’er- og 60’er-biler ind til beskuelse.

Rockin´Jamboree på Tyrolen
Rockin´Jamboree på Tyrolen, festival for amerikansk 40'er- og 50'er-musik. Foto: Anders Roos

“Olles onsdagar” er åbent hus hver onsdag med motortræf
“Olles onsdagar” er åbent hus hver onsdag med motortræf, servering og levende musik. Normalt fra midten af juli til udgangen af august. Foto: Anders Roos


Hertil kommer de årlige musikfestivaler, for eksempel festivalen ”Muskelrock” for hård rock i juni med auktion og masser af rock.

I dag er repertoiret bredere end i 60'erne. Dans til levende musik er ikke nok til at tilfredsstille nutidens svenskere, så musikprogrammet byder nu på noget for enhver smag, maden i "serveringen" har også økologiske retter baseret på lokalt producerede råvarer, og en række nye arrangementer er kommet til siden.

Program

Se det aktuelle program på Tyrolens website eller facebook-side, under Links.

Bogen ”Tyrolen - 60-talsparadiset i Småland”

Journalisten Lena Birgersson og fotografen Anders Roos står bag en bog om den legendariske forlystelsespark i Småland. Bogen er et nostalgitrip tilbage til Tyrolens storhedstid 1962-1976 og en fortælling om det nye Tyrolen som genopstod på initiativ af en gruppe unge mennesker.

Overnatning ved Tyrolen

Benyt for eksempel Tyrolens egen campingplads mod betaling i forbindelse med arrangementer. Eller se nærmeste overnatning herunder:

Anden overnatning i omegnen af TyrolenSE OGSÅ

Musikfestivaler i Sydsverige

Tyrolens servering
Maden som serveres på Tyrolen er som ofte økologisk og lokalt produceret. Foto: Lena Birgersson