Kronobäcks Klosterruin

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2022
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Kronobäcks Klosterruin
Kronobäck 102
383 92 Mönsterås
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.0189
Longitude : 16.4383
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Den årlige Kronobäcksdagen på Kronobäcks Klosterruin
Hvert år i juni eller juli afholdes Kronobäcksdagen med middelaldermarked ved Kronobäcks Klosterruin. Foto: Klosterruin Kronobäcks Vänner


Hospital og kloster i middelalderen

Kronobäck fungerede i løbet af middelalderen som hospital og kloster. Som hospital nævnes stedet første gang i 1292, og i slutningen af 1400-tallet omdannes Kronobäck til et munkekloster under Johanniterordenen. Klostret overtog hospitalets bygninger og privilegier samt forpligtigelserne til at pleje og hjælpe syge mennesker, herunder dem der var ramt af middelalderens folkesygdom: spedalskhed.

Johanniterordenen var en tempelridderorden, som blev dannet under korstogene i 1100-tallet for at pleje sårede riddere og syge pilgrimme.

Under den svenske konge Gustav Vasa (1496-1560) blev klosterdelen nedlagt. Fra 1529 fungerede Kronobäck kun som hospital.

Her finder du Kronobäcks Klosterruin

Kronobäcks Klosterruin ligger ca. fem km syd for Mönsterås mellem Kalmar og Oskarshamn. Fra Mönsterås følger man vej E22 sydover.

SE OGSÅ

Nydala Kloster og klosterhave

Middelalderdag om sommeren

Kronobäcksdagen med et lille middelaldermarked og en masse "middelalder"-aktiviteter og underholdning finder sted hvert år i juni eller juli. Og hver sommer kan man deltage i en guidet tur ved ruinen, læs mere under Links.

Kronobäcksdagen
Foto: Klosterruin Kronobäcks Vänner