Tärnö - ø i skærgården ved Karlshamn

Tärnö

Foto: Blekinge Turism

Siden er publiceret / opdateret: 26. oktober 2022
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1164
Longitude : 14.9726
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Ø i den ydre skærgård

Den ca. to kvadratkilometer store Tärnö er den største ø i skærgården ved Karlshamn. Tärnö er beliggende i den ydre skærgård omkring seks km sydøst for Karlshamn. Knap en fjerdedel af øen er naturreservat.

Et gammelt fiskerleje

Øen var før i tiden befolket af fiskere og småbønder. I dag har Tärnö omkring 65 huse, og de fleste af øens gamle fiskerhuse anvendes nu som sommerhuse. Om sommeren er øen et populært udflugtsmål.

Flot udsigt over skærgården

Tärnö har en smuk natur og en spændende kulturhistorie. Øen har været befolket siden 1500-tallet, og har også spor fra oldtiden. I 1862 blev der midt på øen fundet en sølvskat fra vikingetiden. Mønterne er dateret til 900-tallet.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Tärnö er beliggende i den ydre skærgård omkring seks km sydøst for Karlshamn. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Oppe fra Drakaberget ved fyret fra 1910 (øens sydspids) har man fin udsigt over skærgården. Størstedelen af den sydlige odde er naturreservat.

Transport til og fra Tärnö

Blekingetrafikens både mellem Karlshamn (fra skærgårdsterminalen) og Tärnö og Tjärö) sejler hele året. Bådene lægger til i en lille vig på Tärnös nordvestlige side. Her ligger øens eneste butik ”Laxboden” med dagligvarer.

Overnatning på eller nær TärnöNaturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige som GPX-fil

Få vist alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle naturområderne.