Isabergs sommeraktiviteter

Isaberg Naturreservat
Siden er publiceret / opdateret: 19. juni 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.4351
Longitude : 13.6093
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Isaberg om vinteren

Isaberg er især kendt som skisportscenter, se Skiferie på Isaberg. Med i alt 10 pister for såvel begyndere som øvede skiløbere er Isaberg det største skisportssted i det sydlige Sverige.

Sommeraktiviteter ved Isaberg

Men også i sommerhalvåret har Isabergtoppen (309 meter over havet) og det omkringliggende naturreservat meget at byde på. Isaberg tilbyder et bredt udbud af aktiviteter: Man kan padle i kano og kajak på Algustorpasjön, bade, fiske, leje mountainbike og køre på 10 MTB-ruter, leje Segway, spille golf, prøve den 1000 meter lange rodel-bane (en slags kælk på skinner, der suser ned ad Isabergtoppen), mv. Og sidst men ikke mindst tage MTB-cyklen med liften op på toppen af bakken og få en sjov nedkørsel.

Tag cyklen med op i liften

Cykelferie ved Hestra
Om sommeren kan du cykle, spille golf, vandre eller padle i kano ved Isaberg

Overnatning nær IsabergDesuden kan man prøve Isabergs nye højbane med spændende udfordringer i op til 15 meters højde mellem træer. Se aktiviteter og læs mere om naturen ved Isaberg under Links.

Vandrestier i området

Rundt om Isabergtoppen løber flere markerede vandrestier. Blandt de lange vandreruter er Höglandsleden og Gislavedsleden, som begynder / ender ved Käringabacka øst for Isaberg Naturreservat i udkanten af Hestra. Fra Käringabacka slynger Höglandsleden sig via Skillingaryd østover til Byarum, ca. fem km nord for Vaggeryd. Undervejs ved byen Hok er der en sløjfe på ruten, hvor man kan vælge omvejen nord om Hok eller den mere direkte vej mod Byarum. Et stykke efter Hok passerer man Sydsveriges højeste punkt Tomtabacken, 377 meter over havet. I Byarum går ruten forbi den lokale hjemstavnsgård, hvor der om sommeren er café.

Isabergs eventyrbane
Isabergs eventyrbane "Isaberg Tree Top Adventure" mellem træerne

Cykelferie ved Hestra
Om sommeren kan du finde kantareller i skoven ved Isaberg


Her finder du Isaberg

Isaberg ligger ved vej 26 og byen Hestra, ca. 60 km sydvest for Jönköping og ca. 230 km fra København via Helsingør-Helsingborg.