Målerås Glasbruk

Glasarbejde

Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Siden er publiceret / opdateret: 31. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:

Vejledende åbningstider:
Hverdage 10-16
Lør-søn 10-16

Se også Målerås' eget website under Links.
AdresseAdresse Adresse
Målerås Glasbruk
Industrigatan 20
382 76 Målerås
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.9152
Longitude : 15.5647
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Dyrerelieffer i helkrystal

Målerås Glasbruk (glasværk), beliggende i den lille by Målerås, er kendt for sine dyrerelieffer og skulpturer i massiv helkrystal samt skåle, fade og vaser. De naturtro dyrerelieffer af fugle, fisk og pattedyr i slebet, malet og graveret glas er skabt af glasværkets glaskunstner og gravør Mats Jonasson. Målerås Glasbruk er åbent for besøgende, som her kan opleve glaspustning, glasstøbning og slibning, glasmaling og gravering på nært hold.

Butik og udstilling

Også Målerås Glasbruk har en "bruksbutik" med en række af de seneste produkter til fabrikspriser. Ved butikken findes en fin udstilling med smuk glaskunst i helkrystal. Fra glasværkets café kan man gennem store panoramavinduer kigge direkte ind i produktionshallen og se glaspusterne arbejde foran smelteovnene.

Glasværker og studiohytter nær Målerås GlasbrukHyttsill

I sommerhalvåret arrangeres Hyttsill for grupper. Det er et aftenarrangement med mad, glaspustning og underholdning i glasværket.

Sveriges største privatejede glasværk

Målerås Glasbruk blev grundlagt i 1890, og produktionen bestod dengang af mundblæst vinduesglas. Produktionen varede indtil slutningen af 1970'erne, hvor glasværket lukkede. For at beholde arbejdspladsen købte 15 medarbejdere værket af den tidligere ejer Kosta Glasværk, og 80 af lokalsamfundets 250 indbyggere købte aktier i virksomheden. I dag er Målerås Glasbruk det største privatejede glasværk i Sverige.

Relaterede artikler

- Glasrigets historie
- Trinnene i glasfremstilling
- Glastyper