Erikshyttan Studioglas

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2022
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Erikshyttan
Marknadsvägen 3
361 94 Eriksmåla
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.734
Longitude : 15.4836
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Glaskunst fra Erikshyttan
Foto: © sydsverige.dk


Danske glaskunstnere i Småland

Siden begyndelsen af 1990erne har de to danske glaskunstnere Lars Sö og Maya Cunningham drevet Erikshyttan i den lille by Eriksmåla i Småland.

Små Picassoer

Erikshyttans produkter er præget af stor detaljerigdom og en teknisk kunnen, som det bliver stadig sværere at opleve i Glasriget i Småland. De store glasværker laver mest standardprodukter, ofte på akkord, hvor en glaspuster fx fremstiller 20-25 identiske glas i timen. Hos Erikshyttan produceres derimod unika eller meget små serier, og selv om der også bliver fremstillet vinglas og andre drikkeglas, er det glaskunsten, man især bemærker.

Erikshyttan
Foto: © sydsverige.dkMan bliver betaget af de smukke organiske former og fantasien, der kommer til udtryk i de vaser og fade, som Lars Sö meget sigende kalder for ”små Picassoer”. Motiverne er skabt af designeren Maya Cunningham, som mest arbejder i transparente farver, der er smeltet ind i glasset.

Glaspustning vinter og forår

I en bygning bag butikken kan man fra december til maj komme forbi og opleve glaspustning, men kontakt Erikshyttan forinden, da åbningstiderne kan variere. Senest har Lars Sö og Maja Cunningham indledt et samarbejde med et kinesisk glasværk, hvor de skal udvikle glaskunst til det kinesiske marked, og det giver mindre tid i hytten om vinteren.

Relaterede artikler

- Glasrigets historie
- Trinnene i glasfremstilling
- Glastyper