Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Regionmuseet Kristianstad

Regionmuseet Kristianstad

Foto: Regionmuseet Kristianstad

Siden er publiceret / opdateret: 25. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Tirs-søn 11-17

Helligdage og ferier: se museets eget website under Links.
Museet er lukket når udstillinger skifter.
AdresseAdresse Adresse
Regionmuseet Kristianstad
Östra Storgatan 27
291 22 Kristianstad
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.0319
Longitude : 14.1561
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Stort regionalt museum for Skåne län

Regionmuseet i Kristianstad er det store regionale museum for hele Skåne. Museet er indrettet i Christian 4.´s gamle hestestalde fra omkring 1616 og bygget sammen med Kristianstads Kunsthal dog adskilt af en glasgang.

De to andre museer, som hører under Regionmuseet, er Filmmuseet i Kristianstad og jernbanemuseet (Järnvägsmuseet, Västra Storgatan 74), begge ligger i gangafstand.

Permanente udstillinger

Regionmuseets permanente udstilling C400 - staden i vattenriket skildrer Kristianstads historie fra Christian 4. grundlagde byen som fæstningsby i 1614. Udstillingsrummet er udformet som en miniature af byen, hvor kendte kvarterer og bygninger danner rammen om fængslende historier om byens mennesker til forskellige tider. En militærhistorisk udstilling fortæller om fæstningsbyens planlægning, dens bygninger og livet i Kristianstad.

Udstillingen Tidernas Skåne om Skånes historie og landskab er en rejse tilbage i tiden fra nutid til tiden lige efter sidste istid, da Skåne var en kold tundra. På udstillingen kan man bevæge sig frem og tilbage mellem årtusinderne.

Udstillingen Skåne och filmen fortæller om skånsk film fra 1930'erne frem til omkring år 2000. Gennem billeder, film, lyd og genstande bliver man taget med på en spændende rejse i det skånske filmlandskab. Bl.a. kan an opleve nogle af Ingmar Bergmans klassiske værker, se også Bergmancentret på Fårö.

Regionmuseet viser desuden skiftende udstillinger, se museets eget website under Links.

Regionmuseet i Kristianstad
En lys tilbygning forbinder Regionmuseet med Kristianstads Konsthall. Foto: © sydsverige.dk


Museumsbutikken sælger bøger og kunsthåndværk, og i museets Café Miró kan man købe økologiske frokostretter, kage, kage mv.

SE OGSÅ

Flere museer i Skåne