Lystfiskeri i Västra og Östra Ringsjön i Midtskåne

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.8917
Longitude : 13.4738
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Fiskeri i Västra og Östra Ringsjön
Geddefiskeri i Ringsjön. Foto: © Apelöga


Fakta om søerne

Ringsøerne sydøst for Höör i Midtskåne består af de tre søer Västra Ringsjön, Östra Ringsjön og Sätoftasjön med et samlet areal på ca. 39 kvadratkilometer. Östra Ringsjön er med en gennemsnitlig dybde på seks meter og største dybde 16 meter den dybeste af de to søer. Västra Ringsjön er kun ca. fem meter på det dybeste sted, og har en gennemsnitlig dybde på tre meter.

Östra og Västra Ringsjön er adskilt af en smal landtange. Her ligger Bosjökloster Slot fra 1100-tallet - en af egnens store turistattraktioner.

Fiskearter

Søerne er rige på fisk, og du kan bl.a. fange aborre, gedde, skalle, rudskalle, suder, regnbueørred, karpe, brasen, sandart, ørred og karpe.

Brasen, skalle, suder og karpe er alle karpefisk, og de fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens brasen og skalle kan fanges hele dagen.

Fiskeregler og fiskekort

Der er mindstemål, fiskeforbud i særlige perioder, begrænsninger for hvor mange fisk du må fange pr. dag og regler for afstand til ejendomme ved søen. Se søens website under Links for at læse om fiskeregler, fiskekort, mv.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Lystfiskeri i Västra og Östra Ringsjön. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning nær Västra og Östra RingsjönSøer med et godt fiskevand

Gennem mange år blev der udvasket store mængder næringsstoffer til søerne fra det omkringliggende landbrug, og det gav en del problemer med alger, så sigtbarheden i søerne var lav. Myndighederne har i flere år fanget skidtfisk i søerne for at forbedre vandkvaliteten. I dag er mængden af alger reduceret, og søernes vand blevet meget klarere end før.

Ystad Sverigeserien - Topo50 - blad 2. Målestok 1:50.000
Ystad
Sverigeserien
Topo50 - blad 2

Køb kort Västra og Östra Ringsjön og omegn

Ystad Sverigeserien Topo50 - blad 2 i målestok 1:50.000 dækker Västra og Östra Ringsjön, Vombsjön længere mod syd samt en stor del af det sydlige Skåne. Du kan købe kortet i vores webshop.

Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri.

Båd

Du kan bl.a. leje båd hos Björks Fiskbutik i Råröd (Västra Ringsjön).

SE OGSÅ

- Flere gode fiskesøer i Skåne
- Geddefiskeri i det sydsvenske søer