Lystfiskeri i Västra og Östra Ringsjön

Siden er publiceret / opdateret: 14. januar 2019
Kort over sydsverige
Fiskeri i Västra og Östra Ringsjön
Foto: Björn Tesch / imagebank.sweden.se


Fakta om søerne

Ringsøerne sydøst for Höör i Midtskåne består af de tre søer Västra Ringsjön, Östra Ringsjön og Sätoftasjön med et samlet areal på godt 39 kvadratkilometer. Östra Ringsjön er med en gennemsnitlig dybde på seks meter og største dybde 16 meter den dybeste af de to søer. Västra Ringsjön er kun ca. fem meter på det dybeste sted, og har en gennemsnitlig dybde på tre meter.

Östra og Västra Ringsjön er adskilt af en smal landtange. Her ligger Bosjökloster Slot fra 1100-tallet - en af egnens store turistattraktioner.

Fiskearter

I søerne kan du bl.a. fiske efter aborre, bækørred, gedde, helt, knude, regnbueørred, ål, sandart, brasen, suder, skalle og karpe. Se fiskeregler (fiskeforbud i særlige perioder) og mindstemål på fiskeklubbens webside.

Brasen, suder, skalle og karpe er alle karpefisk og de fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens brasen og skalle kan fanges hele dagen.


Lystfiskeri i Västra og Östra Ringsjön. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.
Søer med et godt fiskevand

Gennem mange år blev der udvasket store mængder næringsstoffer til søerne fra det omkringliggende landbrug, og det gav en del problemer med alger, så sigtbarheden i søerne var lav. Myndighederne har i flere år fanget skidtfisk i søen for at forbedre vandkvaliteten. I dag er mængden af alger reduceret, og søens vand blevet meget klarere end før. Se Eslöv-Ringsjöns Sportfiskeklubbs webside for at læse om fiskeregler, fiskekort, mv. Se linket til klubben i linkboksen.

Ystad Sverigeserien - Topo50 - blad 2. Målestok 1:50.000
Ystad
Sverigeserien
Topo50 - blad 2

Køb kort Västra og Östra Ringsjön og omegn

Ystad Sverigeserien Topo50 - blad 2 i målestok 1:50.000 dækker Västra og Östra Ringsjön, Vombsjön længerede mod syd samt en stor del af det sydlige Skåne. Du kan købe kortet i vores webshop.

Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri.

Båd

Bosjökloster Slot udlejer både.

Fiskekort

Der kræves fiskekort. Kortet kan bl.a. købes på Ringsjö Wärdshus (kro og hotel), se flere steder under Links.

SE OGSÅ

- Flere gode fiskesøer i Skåne
- Geddefiskeri i det sydsvenske søer