Lystfiskeri i Västra og Östra Ringsjön i Midtskåne

Siden er publiceret / opdateret: 22. januar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.8917
Longitude : 13.4738
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Fiskeri i Västra og Östra Ringsjön
Foto: Björn Tesch / imagebank.sweden.se


Fakta om søerne

Ringsøerne sydøst for Höör i Midtskåne består af de tre søer Västra Ringsjön, Östra Ringsjön og Sätoftasjön med et samlet areal på godt 39 kvadratkilometer. Östra Ringsjön er med en gennemsnitlig dybde på seks meter og største dybde 16 meter den dybeste af de to søer. Västra Ringsjön er kun ca. fem meter på det dybeste sted, og har en gennemsnitlig dybde på tre meter.

Östra og Västra Ringsjön er adskilt af en smal landtange. Her ligger Bosjökloster Slot fra 1100-tallet - en af egnens store turistattraktioner.

Fiskearter

I søerne kan du fange aborre, gedde, skalle, rudskalle, suder, ål, regnbueørred, brasen, sandart, knude, alm. helt, ørred og karpe. Se fiskeregler (fiskeforbud i særlige perioder) og mindstemål på søernes website under Links.

Brasen, suder, skalle og karpe er alle karpefisk og de fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens brasen og skalle kan fanges hele dagen.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Lystfiskeri i Västra og Östra Ringsjön. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.
Søer med et godt fiskevand

Gennem mange år blev der udvasket store mængder næringsstoffer til søerne fra det omkringliggende landbrug, og det gav en del problemer med alger, så sigtbarheden i søerne var lav. Myndighederne har i flere år fanget skidtfisk i søerne for at forbedre vandkvaliteten. I dag er mængden af alger reduceret, og søernes vand blevet meget klarere end før. Se søens website under Links for at læse om fiskeregler, fiskekort, mv.

Ystad Sverigeserien - Topo50 - blad 2. Målestok 1:50.000
Ystad
Sverigeserien
Topo50 - blad 2

Køb kort Västra og Östra Ringsjön og omegn

Ystad Sverigeserien Topo50 - blad 2 i målestok 1:50.000 dækker Västra og Östra Ringsjön, Vombsjön længere mod syd samt en stor del af det sydlige Skåne. Du kan købe kortet i vores webshop.

Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri.

Båd

Bosjökloster Slot udlejer både.

SE OGSÅ

- Flere gode fiskesøer i Skåne
- Geddefiskeri i det sydsvenske søer