Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Marstrand

Marstrand på Sveriges vestkyst

Foto: Per Pixel Petersson / imagebank.sweden.se

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.8865
Longitude : 11.5827
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

En populær ferieby

Skærgårdsidyllen Marstrand er en populær, lille ferieby med gamle særprægede træhuse og kendt som stedet, hvor Sveriges overklasse mødes om sommeren for at omgås og feste, hvilket byens mange barer og eksklusive butikker, atelierer og gallerier vidner om.

Marstrand breder sig over to skærgårdsøer, som er forbundet med en lille færge: den bilfri Marstrandsön i vest og i øst skærgårdsøen Koön, som man kan nå i bil fra fastlandet via et par broer.

Marstrand er med sin store lystbådehavn en af Sveriges fremmeste sejlsportsbyer. Hvert år i juli afholdes Sveriges største internationale sejlsportsbegivenhed ”GKSS Match Cup Sweden” i Marstrand med nogle af verdens bedste sejlere og omkring 100.000 besøgende i byen.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Oplevelser i Marstrand. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.
Strandverket Konsthall

Strandverket Konsthall (Hamngatan 56) finder man i et smukt, gammelt forsvarsanlæg ved havnen fra midten af 1800-tallet. Bygningen rustikke mure passer fint til kunsthallens skiftende udstillinger af fotografi, maleri, skulptur og digital kunst.

Carlstens Fästning og Hembygdsföreningen

Blandt byens seværdigheder er Carlstens Fästning i byens udkant. Fæstningen blev grundlagt efter Sveriges overtagelse af Halland i 1658 og først færdigbygget 200 år senere i 1860. Her tilbydes guidede rundvisninger i juni, juli og august. Marstrand har flere interessante bygninger bl.a. rådhuset fra 1644, som er det ældste stenhus i Bohuslän.

Marstrand med Carlstens Fästning
Foto: Jonas Ingman - M2B AB


For de lokalhistorisk interesserede er Marstrands Hembygdsförening på Långgatan bag rådhuset et besøg værd. Her får man et indtryk af det gamle Marstrand gennem fotos og brugsgenstande.

Camping i Marstrand

På Koön finder man Marstrands familjecamping i klippefyldte omgivelser.

Vandreruten Marstrand rundt

En vandresti på fem km går øen rundt langs kysten. Indled fx turen ved havnen og følg vejen og siden stien. Undervejs på turen passerer man 4-5 badestrande. På den modsatte side af Marstrand by ligger Skallens fyr hvor Skagerrak og Kattegat mødes. Find kort over vandreturen under Links.

Køb kort over Gøteborgområdet med Marstrad

I vores webshop kan du købe Göteborg Sverigeserien - Topo50 - blad 27 i målestok 1:50.000. Kortet viser Gøteborg og omegn samt bl.a. Marstrand.

Göteborg Sverigeserien - Topo50 - blad 27. Målestok 1:50.000
Göteborg
Sverigeserien
Topo50 - blad 27