Ostkustleden etape 5: Mörtfors - Stjärneberg

Overnatningshytten Stjärneberg for enden af 5. etape. Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 7. juni 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.51446
Longitude : 16.60197
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Kort og GPS-koordinater peger på overnatningshytten i Stjärneberg.

Ostkustleden etape 5: 21,5 km

Fra Hytten i Mörtfors går vandreruten opad med fin udsigt ned til søen Maren. Man passerer vej E22 og fortsætter ad naturstier og ind imellem en grusvej ind i skovene. Efter ca. 3 km når man rutens nordligste punkt Hålviken ved Østersøen, en vig ind i landet og ikke åbent hav. Herfra går ruten sydpå i et landskab præget af sten: Gamle stenbrud og en skibssætning fra vikingetiden smukt formet som et skib med store sten som skibsdæk. Vandreruten fortsætter sydover gennem de endeløse skove, inden man når frem til hytten Stjärneberg.

Etape 5 følger skovveje og naturstier
Etape 5 følger skovveje og naturstier. Foto: © sydsverige.dk


Hytten Stjärneberg

Hytten har en skøn, fredfyldt beliggenhed i skoven for enden af en lille vej. Som mange af de andre overnatningshytter på vandreruten trænger også denne hytte til en kærlig hånd, men den fungerer og giver fin komfort i form af køkken, opholdsstue med kakkelovn - der er brænde i brændeskuret ved de to toiletter - elektricitet og gode madrasser. Her har engang boet en familie, som har ernæret sig ved et lille jordstykke, måske et par husdyr og arbejde i skoven.

Hytten har køkken, opholdsstue med kakkelovn
Hytten har køkken, opholdsstue med kakkelovn og et enkelt soveværelse med to senge. På grunden findes desuden en nyere hytte med flere senge. Foto: © sydsverige.dk


SE OGSÅ

Om Ostkustleden
Etape 1: Lilla Hycklinge - Nynäs 17,5 km.
Etape 2: Nynäs - Lönhult, 20,5 km.
Etape 3: Lönhult - Krokstorp, 20,5 km.
Etape 4: Krokstorp - Mörtfors, 17,5 km.
Etape 5: Mörtfors - Stjärneberg, 21,5 km.
Etape 6: Stjärneberg - Lilla Laxemar, 18,5 km.
Etape 7: Lilla Laxemar - Hälveberg, 21,5 km.
Etape 8: Hälveberg - Lilla Hycklinge, 17 km.

Ostkustleden GPX-fil

Køb Ostkustleden som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe kortet med Ostkustleden som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen.

Køb kort over Ostkustleden - Kort med hytter

Fritidskarta Oskarshamn. Målestok ca. 1:55.000
Fritidskarta
Oskarshamns Kommune har udgivet et fritidskort i målestok 1:55.000, hvor Ostkustleden og hytterne er markeret. Du kan købe kortet i vores webshop. Du får også en A4-brochure med beskrivelse af alle etaper på svensk og engelsk og med fotos fra hver etape.