Ostkustleden etape 6: Stjärneberg - Lilla Laxemar

Overnatningshytten i Lilla Laxemar for enden af 6. etape. Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 7. juni 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.41693
Longitude : 16.64055
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Kort og GPS-koordinater peger på overnatningshytten i Lilla Laxemar.

Ostkustleden etape 6: 18,5 km

Fra hytten Stjärneberg i slutningen af 5. etape går ruten sydover ad naturstier til den smukke sø Tjustgölen få km fra etapestart. Ruten fortsætter forbi den lille by Kråkemåla og videre til Lidhult, hvor det er oplagt at gøre stop for at bade fra en af stedets badebroer eller nyde udsigten over skærgårdsvigen Bussviken, som engang var udskibningshavn for områdets mange stenbrud.

Fra Bussviken kommer man efter en km ud på hovedvejen, som skal følges 600 meter, inden man atter kan vende tilbage til stierne i skoven. En skærgårdsvig gør, at man skal et stort sving rundt om den lille by Kärrsvik. Her øst for Kärrsvik løber vandreruten tæt på vandet med smukke udsigter over vigen.

Ruten går nu stik syd og kommer flere steder tæt på havet, og snart ser man en stor firkantet bygning i horisonten. Det er atomkraftværket Oskarshamn, som leverer strøm til store dele af Sydsverige. Snart når man frem til udkanten af den lille ny Lilla Laxemar og hytten Stjärneberg for enden af dagens etape.

Ostkustleden etape 6
Grundfjeldet stikker op på store dele af 6. etape. Foto: © sydsverige.dk

Ostkustleden etape 6
Foto: © sydsverige.dk

Ostkustleden etape 6
Skærgården. Foto: © sydsverige.dk


Hytten i Lilla Laxemar

Overnatningshytten i udkanten af den lille by Lilla Laxemar er en gammel ødegård fra 1800-tallet, primitiv med et køkken uden rindende vand samt toilet (das) i bygning i baghaven. Vandet hentes hos naboen i et par spande. Huset byder ikke på stor komfort, men her er, hvad man skal bruge. Førstesalen har to værelser med senge og masser af løse madrasser, man kan lægge på gulvet. Stueetagen byder på en hyggelig pejs, men den er al for ineffektiv til blot at varme huset en smule op. Standarden er primitiv, men efter 19 km er det skønt at komme frem til tag over hovedet og en blød madras.

Overnatningshytten i Lilla Laxemar
Overnatningshytten i Lilla Laxemar for enden af 6. etape. Foto: © sydsverige.dk


SE OGSÅ

Om Ostkustleden
Etape 1: Lilla Hycklinge - Nynäs 17,5 km.
Etape 2: Nynäs - Lönhult, 20,5 km.
Etape 3: Lönhult - Krokstorp, 20,5 km.
Etape 4: Krokstorp - Mörtfors, 17,5 km.
Etape 5: Mörtfors - Stjärneberg, 21,5 km.
Etape 6: Stjärneberg - Lilla Laxemar, 18,5 km.
Etape 7: Lilla Laxemar - Hälveberg, 21,5 km.
Etape 8: Hälveberg - Lilla Hycklinge, 17 km.

Ostkustleden GPX-fil

Køb Ostkustleden som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe kortet med Ostkustleden som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen.

Køb kort over Ostkustleden - Kort med hytter

Fritidskarta Oskarshamn. Målestok ca. 1:55.000
Fritidskarta
Oskarshamns Kommune har udgivet et fritidskort i målestok 1:55.000, hvor Ostkustleden og hytterne er markeret. Du kan købe kortet i vores webshop. Du får også en A4-brochure med beskrivelse af alle etaper på svensk og engelsk og med fotos fra hver etape.