Ostkustleden etape 4: Krokstorp - Mörtfors

Overnatningshytten i Mörtfors for enden af 4. etape. Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 7. juni 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.52463
Longitude : 16.47157
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Kort og GPS-koordinater peger på overnatningshytten i Mörtfors.

Ostkustleden etape 4: 17,5 km

Vandrerutens 4. etape er temmelig krævende og går gennem et kuperet terræn. Størstedelen af vandreruten er natursti, som regel stenene stier. På flere strækninger belønnes man med fine søudsigter og oplevelsen af vildmark. Undervejs passerer man 3-4 små landsbyer med et par gårde og huse, som regel uden at man møder nogen mennesker.

Få km fra etapestarten i Krokstorp passerer man resterne af den gamle vandmølle Skälshults gamla kvarn, som var i brug frem til 1920'erne. Videre frem vandrer man langs smukke elve og fosser. Den første forbinder de tre søer Kvarngölen, Mellengölen og Göten, og senere kommer man frem til elven, som forbinder søerne Norra Göten og Lilla Ramm i Norra Götens Naturreservat. Her finder man også et af de to shelters, som ligger nær ruten syd for Mörtfors.

Passage over bæk
Foto: © sydsverige.dk

Elven går gennem Norra Götens Naturreservat
Elven går gennem Norra Götens Naturreservat syd for Mörtfors og forbinder søerne Lilla Ramm og Göten. Foto: © sydsverige.dk

Shelter godt skjult i skoven
Shelter godt skjult i skoven syd for Mörtfors (ca. midt i billedet). Shelteret er med på den GPX-fil over ruten, du kan købe i vores webshop. Foto: © sydsverige.dk


Hytten i Mörtfors

Overnatningshytten i Mörtfors ligger ved åen midt i byen og var tidligere det lokale badehus. Huset er stort med køkken og ca. fire soveværelser, men et utæt tag har åbenbart givet fugt i vægge og lofter, så her er en lidt grim lugt af skimmelsvamp, når man træder indenfor. Ved siden af huset findes et par gode offentlige toiletter med wc (træk og slip).

SE OGSÅ

Om Ostkustleden
Etape 1: Lilla Hycklinge - Nynäs 17,5 km.
Etape 2: Nynäs - Lönhult, 20,5 km.
Etape 3: Lönhult - Krokstorp, 20,5 km.
Etape 4: Krokstorp - Mörtfors, 17,5 km.
Etape 5: Mörtfors - Stjärneberg, 21,5 km.
Etape 6: Stjärneberg - Lilla Laxemar, 18,5 km.
Etape 7: Lilla Laxemar - Hälveberg, 21,5 km.
Etape 8: Hälveberg - Lilla Hycklinge, 17 km.

Ostkustleden GPX-fil

Køb Ostkustleden som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe kortet med Ostkustleden som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen.

Køb kort over Ostkustleden - Kort med hytter

Fritidskarta Oskarshamn. Målestok ca. 1:55.000
Fritidskarta
Oskarshamns Kommune har udgivet et fritidskort i målestok 1:55.000, hvor Ostkustleden og hytterne er markeret. Du kan købe kortet i vores webshop. Du får også en A4-brochure med beskrivelse af alle etaper på svensk og engelsk og med fotos fra hver etape.