Debat


Debat om Vandring

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Ostkustleden etape 1: Lilla Hycklinge - Nynäs

Siden er publiceret / opdateret: 7. juni 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.35898
Longitude : 16.25657
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Kort og GPS-koordinater peger på overnatningshytten Nynässtugan.
Overnatningshytten Nynäs i Humlenäs Naturreservat
Overnatningshytten Nynässtugan for enden af 1. etape. Hytten ligger i nærheden af søen Hummeln midt inde i Humlenäs naturreservat. Foto: © sydsverige.dk


Ostkustleden etape 1: 17,5 km

Indled vandreturen ved Rödslegården i Lilla Hycklinge (GPS: 57.27629, 16.37986 - WGS84: Decimal), som både er Ostkustledens officielle startsted og slutning på 8. etape med overnatningshytte og P-plads med gratis parkering. Rödslegården i Lilla Hycklinge ligger ca. 6 km vest for Oskarshamns centrum.

Du kan overnatte i hytten, inden du begiver dig ud på 1. etape. Efter et par km går ruten langs søen Eckern og efter fem km passeres landsbyen Högatorp, som var Axel "Döderhultarn" Peterssons fødeby. 12 km fra etapens start kommer man til Lämmedal by, en af de ældste byer i Döderhults sogn. Overnatningshytten Nynäs ligger i en lysning inde i Humlenäs Naturreservat for enden af 1. etape.

Vandreferie med brændehugning, bål og badesø
Foto: © sydsverige.dk

Overnatningshytten Nynässtugan
Overnatningshytten Nynässtugan for enden af 1. etape. Foto: © sydsverige.dk

Ved Nynässtugan
Foto: © sydsverige.dk


Nynässtugan

Hytten har omkring 15 madrasser, de fleste i et stort værelse på 1. sal. I stueetagen er der pejs og et lille køkken, men ingen el. Vandet henter du fra brønden, og brændet fra brændeskuret. Ren luksus på en vandreferie. Midt på sommeren kan brønden være tør, så må man hente vand fra søen. Husk at koge det, hvis det skal drikkes.

Begge gange, sydsverige.dk har været forbi hytten (i hhv. maj og juli), har den været tom, men alt var lagt til rette til de vandrere, der måtte komme forbi. Benyt dig af denne mulighed for at opleve et stykke af Sveriges natur - men husk at tage girokortet med fra hytten og betal for din overnatning, så ordningen kan fortsætte. (80 SEK pr. person pr. nat for at overnatte i hytten).

Pas på hugorme i skovbunden
I nærheden af hytten lå denne hugorm og solede sig i skovbunden - husk vandrestøvler på fødderne! Foto: © sydsverige.dk


Sådan finder du Humlenäs Naturreservat i bil

Du har også mulighed for at indlede din vandretur i Humlenäs, frem for i Lilla Hycklinge. Humlenäs Naturreservat ligger ca. otte km sydøst for Kristdala. Følg vej 23 fra Oskarshamn mod vest. Drej efter 8-10 km til højre nordpå mod Kristdala. Kør efter ca. 10 km til højre ad en grusvej mod søen Hummeln og Humlenäs Naturreservat. Der er 2,5 km til naturreservatets P-plads.

Der er ikke mange skilte til naturreservatet. Hvis du anvender GPS, bør du sigte efter et vejkryds et par km fra naturreservatet, hvor der er skilt til naturreservatet: 57.3427, 16.2519 (WGS84: Decimal).

Overnatningshytte i Humlenäs Naturreservat
Overnatningshytten Nynässtugan for enden af 1. etape. Foto: © sydsverige.dk

Badesø ved Nynässtugan
Hummeln er en fin badesø. Et dejligt sted - men med masser af myg. Følg stien nogle hundrede meter nordpå ad etape 2 fra Nynässtugan. Foto: © sydsverige.dk


SE OGSÅ

Om Ostkustleden
Etape 1: Lilla Hycklinge - Nynäs 17,5 km.
Etape 2: Nynäs - Lönhult, 20,5 km.
Etape 3: Lönhult - Krokstorp, 20,5 km.
Etape 4: Krokstorp - Mörtfors, 17,5 km.
Etape 5: Mörtfors - Stjärneberg, 21,5 km.
Etape 6: Stjärneberg - Lilla Laxemar, 18,5 km.
Etape 7: Lilla Laxemar - Hälveberg, 21,5 km.
Etape 8: Hälveberg - Lilla Hycklinge, 17 km.

Ostkustleden GPX-fil

Køb Ostkustleden som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe kortet med Ostkustleden som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen.

Køb kort over Ostkustleden - Kort med hytter

Fritidskarta Oskarshamn. Målestok ca. 1:55.000
Fritidskarta
Oskarshamns Kommune har udgivet et fritidskort i målestok 1:55.000, hvor Ostkustleden og hytterne er markeret. Du kan købe kortet i vores webshop. Du får også en A4-brochure med beskrivelse af alle etaper på svensk og engelsk og med fotos fra hver etape.