Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Lekoseum i Osby

Siden er publiceret / opdateret: 1. februar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2021:
Lekoseum har normalt åbent følgende datoer og tidspunkter, men covid-19 kan betyde ændrede åbningstider. Se Lekoseums eget website under Links.

Vejledende åbningstider:

6/2-14/6:
Tors-søn 10-16.

Fra 15/6: Se Lekoseums eget website.
AdresseAdresse Adresse
BRIO Lekoseum
BRIOgatan 2
283 83 Osby
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.3793
Longitude : 13.9924
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
I legerummet kan børnene bl.a. lege med BRIO legetøj

Barbie-dukker, Märklin og BRIO

Lekoseum i Osby fortæller om BRIOs og legetøjets historie. På Lekoseum kan man opleve det legetøj, som blev fremstillet i lokalområdet og på BRIOs fabrikker i Osby og Killeberg. Desuden viser museet noget af det mest populære legetøj fra første halvdel af 1900-tallet og frem.

Lekoseum har bl.a. en unik samling Barbie-dukker (Sveriges største), og man kan se hvordan dukkerne har ændret sig i udseende og tøj gennem 40 år.

Legeplads for børnene

Ud over udstillinger og glasmontre med legetøj har museet legerum med masser af legetøj, som børnene kan lege med. Her er alt fra legehuse til togbaner, som børnene kan kaste sig over. Og så har Lekoseum naturligvis en butik med salg af bl.a. BRIO-legetøj.

Lekoseum i Sverige


SE OGSÅ

Børneaktiviteter i det sydlige Sverige

Julemandens værksted

Lekoseum rummer også en særlig udstilling af Märklin modeljernbaner m.v. BRIO har været forhandler af Märklin i Sverige siden 1938. Og så kan man selvfølgelig se BRIOs eget legetøj produceret gennem 100 år, fra den første træhest til dagens træjernbaner.

Julemandens værksted er en fin udstilling med mekaniske nisser, som fremstiller BRIO-legetøj.