Järnavik Naturreservat - skov, mark, skærgård og smuk udsigt

Siden er publiceret / opdateret: 13. november 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.18082
Longitude : 15.06723
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Järnavik naturhavn
Foto: © sydsverige.dk


Skov, mark, skærgård og smuk udsigt

I Järnavik Naturreservat mellem Karlshamn og Ronneby kan du opleve mange af de naturtyper, som er typiske for Blekinges kyst. Området består af ege- og bøgeskov, små indhegnede marklodder, enge, åbne græsmarker og dyrket land. Järnavik Naturreservat har flere højdedrag, hvor du kan nyde udsigten over skærgården. Dyre- og plantelivet er varieret. Bl.a. gror her flere arter orkidéer.

Vandreruten Blekingeleden går gennem naturreservatet. Desuden er her en række kortere vandrestier.

Klipper ned til vandet

Flere steder går klipperne helt ned til vandet. Der er gode muligheder for at bade og fiske. Der kræves ikke fiskekort til kystfiskeri.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Järnavik Naturreservats nogenlunde udstrækning. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning i eller nær JärnavikEn gammel skærgårdshavn

Järnavik er en gammel skærgårdshavn, beskyttet af vige på begge sider. Havnen har været i brug siden middelalderen, hvor tyske og hollandske fartøjer lastede og lossede deres varer her. I dag benyttes havnen af både, som sejler ud i skærgården.

Sådan finder du Järnavik Naturreservat

Den lille Järnavik naturhavn i Järnaviken udgør centrum af det 151 hektar (1,5 kvadratkilometer) store Järnavik Naturreservat, som også omfatter havområdet ud for havnen. Følg afkørslen mod Bräkne-Hoby på E22.

Naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige som GPX-fil

Få vist alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle naturområderne.


SE OGSÅ

Besøg Tjärö - båd fra havnen i Järnavik

Järnavik naturreservat
Marker med køer er en del af Järnavik Naturreservat. Foto: © sydsverige.dk