Kjugekull

Siden er publiceret / opdateret: 4. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Kjugekullsvägen 17-11
290 34 Fjälkinge
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.0761
Longitude : 14.3621
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Klatring  på Kjugekull
Skoven med de store klippeblokke er et populært udflugtsmål for klatrere. Foto: Andreas Bjärlestam, CC BY 2.0


Klippeknude ved Bäckaskog Slot

Lidt syd for Bäckaskog Slot, ved Ivösjöns sydvestlige bred, ligger klippeknuden Kjugekull, som var et af Karl 15.s foretrukne udflugtsmål. Følg skiltet mod Kjugekull ca. en km syd for Bäckaskog Slot.

Vejen fører op til en P-plads for foden af Kjugekull. Midtvejs mellem P-pladsen og toppen finder man et lille fritidsområde med hjemstavnsmuseum, kaffestuga, kiosk mv. Herfra går flere stier mod toppen.

Skov med store klippeblokke

Kjugekull er domineret af åben skov med store klippeblokke. Også i oldtiden har man åbenbart været betaget af stedets magi og udsigt, for ved toppen er der spor af flere oldtidsminder, bl.a. jernaldergrave. Området gennemskæres af et stort antal stengærder. Især den nordlige del af Kjugekull har en rig flora, bl.a. orkidéer.

Fra den gamle kæmpehøj på toppen af Kjugekull har man en af Skånes bedste udsigter over Østersøen og Ivösjön med Ivö. I klart vejr kan man mod syd se Stenshuvud klippen i Stenshuvud Nationalpark.

Bouldering på Kjugekull

Skoven med de store klippeblokke af granit er et populært udflugtsmål for klatrere. De små fremspring og hulrum i de afrundede klippeblokke gør det muligt at klatre op - også kaldet teknisk bouldering - og de smukke omgivelser skaber en god ramme for oplevelsen. Kjugekull byder på teknisk bouldering på alle niveauer i form af mange forskellige udfordringer.

Video: bouldering in Kjugekull. Varighed 8:20 min. Fra YouTube

Camping nær Kjugekull