Fiskeri i Finjasjön ved Hässleholm i Skåne

Finjasjön

Foto: Finjasjöns fiskevårdsförening

Siden er publiceret / opdateret: 10. oktober 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1338
Longitude : 13.7018
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Fakta om Finjasjön

Finjasjön få km syd for Hässleholm er omgivet af en blanding af bebyggelse, skov og marker. Søens areal er ca. 11 kvadratkilometer og den har en gennemsnitlig dybde på tre meter og en maxdybde på 12 meter. Der er meget vegetation langs søen, så man kan kun fiske fra båd.

Fiskearter

I Finjasjön kan du fange aborre, gedde, sandart og flire. Om foråret og forsommeren er der gode muligheder for at fange aborrer og gedder. Du kan også fange suder, brasen og skalle, som er karpefisk. De fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften.

Søen er kendt som en af de bedste sandartsøer, og de største sandarter fanget i Finjasjön vejede knap 10 kg. I mange år har Finjasjön været plaget af algevækst, da der i årtier er blev udledt for mange næringsstoffer til søen, men et systematisk arbejde med at fange suder, skaller og brasen i søen har båret frugt, så sigtbarheden i søen er blevet højere.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Lystfiskeri i Finjasjön. Grønne markeringer viser, hvor du kan sætte din båd i vandet. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning nær FinjasjönSkaller æder dyreplankton, som lever af alger. Og brasen søger efter føde i bunden af søen, hvorved de hvirvler aflejret fosfor op, som får algerne til at gro. Ved at fjerne de fleste skaller og brasen fra søen ved hjælp af net har man forringet levevilkårene for algerne. Hässleholms Kommune fortsætter arbejdet med at nedbringe algeforekomsten i søen. Læs mere om "Reduktionsfiske" på søens website under Links.

Inden du tager på fisketur til Finjasjön, bør du tjekke mulighederne for at fiske i søen - kontakt Finjasjöns Fiskevårdsförening FVF, se under Links.

SE OGSÅ

- Søen Åsnen med en fin bestand af gedde og sandart
- Vittsjön, kendt for sit gode karpefiskeri

Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri.

Gedder fanget i Finjasjön
Gedder fanget i Finjasjön. Foto: Finjasjöns fiskevårdsförening


Båd og bådramper

Det er tilladt at benytte egen båd. Man kan sætte båden i vandet ved Tormestorps båtklubb (har også bådudlejning), Finja Båtförenings havn ved Finja og i Mjölkalånga på venstre side af søen.

Fiskekort

Der kræves fiskekort. Pris 100 SEK pr. dag. Du kan købe fiskekortet i en række lokale butikker m.m. se under Links.

SE OGSÅ

Geddefiskeri i de sydsvenske søer