Karpefiskeri i Vittsjön i Nordskåne

Siden er publiceret / opdateret: 20. marts 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.3446
Longitude : 13.6718
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Karpe fanget i Vittsjön
Thomas Nilsson med karpe på 13,9 kg fanget i Vittsjön.


Kendt for sine store karper

Vittsjön ca. 20 km nord for Hässleholm har i mange år været kendt for sit gode karpefiskeri. De største karper fanget i søen vejer lidt over 14 kg. Der har været karper i søen i årtier og de bliver hele tiden større, for alle fangede karper (og ørreder) skal sættes ud igen.

Der er også gode muligheder for at fange sandart op til ca. syv kg, gedder over 10 kg, aborre, knude, skalle, brasen og ål. Fiskeriet i søen er underlagt fiskeforeningen Vittsjö nya FVO, og alle kan købe fiskekort for en dag eller længere tid.

Fiskemetoder

Flue, spinder og medefiskeri.
Bemærk at det ikke er tilladt af fiske fra bredden og badebroer i perioden juni-august, læs alle fiskereglerne på Vittsjö nya FVO's website, se under Links.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Kortet viser fiskepladser lidt væk fra byen Vittsjö, hvor man som regel godt kan ligge / overnatte i telt nogle nætter uden problemer. Ifølge allemandsretten må man gerne slå teltet op i naturen en nat hvert sted. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning nær VittsjönBåd

Det er tilladt at benytte egen båd. Vittsjö Camping udlejer både.

Fiskekort

Der kræves fiskekort. Det kan bl.a. købes på Vittsjö Camping eller hos lokale handlende. Pris 40 SEK for et dagskort eller 80 SEK for et ugekort. Læs mere om fiskekort - se under Links. Kortet gælder til fem forskellige søer i området. Medefiskeri (med fx orm) er gratis for børn til og med 15 år.

SE OGSÅ

- Søen Åsnen med en fin bestand af gedde og sandart
- Geddefiskeri i de sydsvenske søer