Æblets Hus i Kivik

(Svensk: Äpplets Hus i Kivik)

Siden er publiceret / opdateret: 20. januar 2022
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2022:
Æblets Hus har normalt åbent følgende datoer og tidspunkter, men covid-19 kan betyde ændrede åbningstider.

Vejledende åbningstider:

Dagligt 10-16.
Æblehaven åben fra april til november.
Lukket midsommeraften og 24/12 - 26/12.
AdresseAdresse Adresse
Kiviks Musteri AB
277 35 Kivik
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.6726
Longitude : 14.2678
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Æblets Hus giver svar på alt om æbler


Alt om æbler

I Kivik i Österlen har æblet sit eget hus, som giver svar på alt, der er værd at vide om æbler. Æblets Hus fortæller om dyrkning og forædling af æbler. Et lille museumsmosteri (ikke at forveksle med Kiviks Mosteri) viser, hvordan æbler renses, presses, filtreres og tappes til æblesaft. Bag Æblets Hus ligger æblelunden, hvor man på guidede rundture kan opleve 70 meget forskellige æblesorter. Og så kan man naturligvis også købe æbletræer i stedets planteskole.

Om efteråret har Æblets Hus arrangementer med fokus på æbler, fx beskærekurser og sortsbestemmelse af æbler, eller aktiviteter for børn, hvor de kan presse deres egen æblesaft.

Æbledyrkning ved Kivik
Området omkring Kivik er Sveriges æbledistrikt på grund af det milde klima. I dag findes 800 hektar med især æbletræer omkring Kivik.

Overnatning i eller nær KivikKärnhuset i tilknytning til Æblets Hus er en restaurant med god mad baseret på lokale råvarer. I Mosteributikken kan man året rundt købe de cider-, saftprodukter m.v., der fremstilles på Kiviks Mosteri, og i planteskolen kan man købe et æbletræ med hjem.

Sveriges æblecentrum

Æblets Hus er en del af Kiviks Mosteri, som blev grundlagt i slutningen af 1800-tallet med plantning af æbletræer i området. Mosteriet er en familieejet virksomhed som drives af 4. generation efter grundlæggeren Henric Åkesson. Klimaet i det sydøstlige Skåne er mildt og velegnet til frugtdyrkning.

I dag findes 800 hektar med især æbletræer omkring Kivik. Det gør området til Sveriges største for dyrkning af æbler.

SE OGSÅ

Flere haver og parker i Skåne

Æblemarkedet i september 2022

Kiviks årlige æblemarked afholdes i den sidste weekend i september (24-25 september 2022). Arrangementet finder sted på havnen i Kivik og på Æblets Hus, hvor der vil være folkeliv og leben med prøvesmagning af årets æblehøst, kåring af det største æble, afsløring af årets æblekunstværk, æblekonkurrencer, levende musik, uddeling af årets guldæble samt rundvisninger på mosteriet.
Program: Se "Årets æblemarked" under Links.

Flere billeder

Æblets Hus i Kivik - Fotogalleri