Æblets Hus i Kivik

(Svensk: Äpplets Hus i Kivik)

Siden er publiceret / opdateret: 30. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Man-fre 10-16.
Lør-søn 10-15.
Æblehaven er åben fra april til november.

Helligdage: Kontakt Æblets Hus.
AdresseAdresse Adresse
Kiviks Musteri AB
277 35 Kivik
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.6726
Longitude : 14.2678
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Æblets Hus giver svar på alt om æbler


Alt om æbler

I Kivik i Österlen har æblet sit eget hus, som giver svar på alt, der er værd at vide om æbler. Æblets Hus fortæller om dyrkning og forædling af æbler. Et lille museumsmosteri (ikke at forveksle med Kiviks Mosteri) viser, hvordan æbler renses, presses, filtreres og tappes til æblesaft. Bag Æblets Hus ligger æblelunden, hvor man på guidede rundture kan opleve 70 meget forskellige æblesorter. Og så kan man naturligvis også købe æbletræer i stedets planteskole.

Om efteråret har Æblets Hus arrangementer med fokus på æbler, for eksempel beskærekurser og sortsbestemmelse af æbler, eller aktiviteter for børn, hvor de kan presse deres egen æblesaft.

Æbledyrkning ved Kivik
Området omkring Kivik er Sveriges æbledistrikt på grund af det milde klima. I dag findes 800 hektar med især æbletræer omkring Kivik

Overnatning i eller nær KivikKärnhuset i tilknytning til Æblets Hus er en restaurant med god mad baseret på lokale råvarer. I Mosteributikken kan man året rundt købe de cider-, saftprodukter m.v., der fremstilles på Kiviks Mosteri, og i planteskolen kan man købe et æbletræ med hjem.

Sveriges æblecentrum

Æblets Hus er en del af Kiviks Mosteri, som blev grundlagt i slutningen af 1800-tallet med plantning af æbletræer i området. Mosteriet er en familieejet virksomhed som drives af 4. generation efter grundlæggeren Henric Åkesson. Klimaet i det sydøstlige Skåne er mildt og velegnet til frugtdyrkning.

I dag findes 800 hektar med især æbletræer omkring Kivik. Det gør området til Sveriges største for dyrkning af æbler.

SE OGSÅ

Flere haver og parker i Skåne

Æblemarkedet i september-oktober 2024

Det årlige æblemarked åbner den sidste weekend i september - dvs. 28-29. september 2024 og varer til midten af oktober. Arrangementet fandt tidligere sted på havnen, men er nu flyttet til Svabesholms Kungsgård på bakkerne lige syd for Kivik. Her vil der være folkeliv og leben med prøvesmagning af årets æblehøst, kåring af det største æble, afsløring af årets æblekunstværk, æblekonkurrencer, levende musik, uddeling af årets guldæble samt rundvisninger på mosteriet.
Program: Se "Årets æblemarked" under Links.

Flere billeder

Æblets Hus i Kivik - Fotogalleri