Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Lystfiskeri i Immeln i Nordøstskåne

Medefiskeri i Immeln

Medefiskeri i Immeln. Foto: skane.com © sydpol.com

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.2659
Longitude : 14.3251
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Fakta om søen

Immeln er beliggende oppe i Skånes nordøstlige hjørne. Et område der også kaldes for Sydsveriges sidste vildmark, for her er store skovområder og ikke så mange mennesker som i resten af Skåne. Med sine 24 kvadratkilometer er Immeln den tredje største sø i Skåne. Søen er næringsfattig og dermed klarvandet og har i hundredevis af småøer og holme. Den gennemsnitlige vanddybde er 7,2 meter og den største dybde er 28 meter.

Fiskearter

Du kan bl.a. fiske efter aborre, gedde, ørred, alm. helt, brasen, suder og skalle. Især geddefiskeriet er godt i søen. Da ålebestanden er truet, er det i dag forbudt at fange ål i Immeln.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Lystfiskeri i Immeln. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Fiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri. Fisker du efter aborre, bør du anvende spinder i perioden juni-oktober.

Brasen, suder og skalle er alle karpefisk og de fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens brasen og skalle kan fanges hele dagen.

Overnatning nær Immeln. Afstande fra søens centrumBåd

Det meste af Immeln er omgivet af skov, derfor er det svært at fiske fra bredden. Hvis du vil have noget ud af din fisketur, bør du derfor leje båd eller kano. Du kan leje båd hos "Immelns Fiskevårdsområde", se under Links. Eller lej en kano hos Immelns Kanocenter i byen Immeln eller hos Kanoudlejning ved Halen i Olofström.

Ved søbredden findes flere overnatningspladser med shelters og bålpladser, hvor du evt. kan overnatte. Læs mere på siden om Kano på Immeln-Halen.

Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6. Målestok 1:50.000
Kristianstad
Sverigeserien
Topo50 - blad 6

Køb kort over Immeln og omegn

Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6 i målestok 1:50.000 dækker hele Immeln og størstedelen af Nordøstskåne. Kortet dækker også bl.a. Oppmannasjön og Ivösjön. Du kan købe kortet i vores webshop.

Fiskekort

Børn op til 15 år fisker gratis. Alle over 15 år skal have fiskekort for at fiske i søen. Et endagskort koster 50 SEK og 100 SEK for et ugekort. Du kan fx købe fiskekortet i den lokale ICA Arkelstorp, Konsum i Sibbhult, hos Immelns Kanocenter i den sydlige ende af søen, Olofströms Kanotcenter, på det lokale turistbureau eller online, se Links.

Relaterede artikler

Lystfiskeri i Ivösjön, Skånes smukkeste sø