Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Fiskeri i Oppmannasjön i Nordøstskåne

Siden er publiceret / opdateret: 10. oktober 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1012
Longitude : 14.3285
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Fiskeri i Almaån
Foto: Fredrik Broman / Imagebank.sweden.se


Fiskearter i Oppmannasjön

I den ca. 12 kvadratkilometer store Oppmannasjön i Nordøstskåne kan du bl.a. fiske efter aborre, gedde, sandart, regnbueørred og knude. Du kan også fange brasen og suder, som er karpefisk. De fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens brasen kan fanges hele dagen.

Oppmannasjön er adskilt fra nabosøen Ivösjön af en smal tange, se Lystfiskeri i Ivösjön.

Ål skal genudsættes

Ål fra Oppmannasjön bliver anset for at være af bedre kvalitet end ål fanget i havet. Før i tiden var der tradition for at fange ål i det smalle vandløb, der forbinder Oppmannasjön med Ivösjön. Åen løber ca. 100 meter syd for Bäckaskog Slot, og inden vandstanden i søen blev sænket i 1878, gik åen mellem søerne lige under det gamle køkken på slottet. I vandløbet under køkkengulvet var der sat ålekister - en slags trækasser til at fange ål - og det siges, at slottes folk på et døgn kunne fange op til 350 ål.

Da ålebestanden i dag er truet, er det forbudt for fritidsfiskere at fange ål i søen. Hvis du fanger en ål, skal den sættes ud igen. Se alle fiskeregler for søen under Links.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Lystfiskeri i Oppmannasjön. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning nær OppmannasjönFiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri.

Båd

Det er tilladt at benytte egen båd. Kontakt Oppmannasjöns Fiskevårdsområde og hør om bådudlejning, se under Links.

Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6. Målestok 1:50.000
Kristianstad
Sverigeserien
Topo50 - blad 6

Køb kort over Oppmannasjön og omegn

Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6 i målestok 1:50.000 dækker hele bl.a. Oppmannasjön, Ivösjön og Immeln samt størstedelen af Nordøstskåne. Du kan købe kortet i vores webshop.

Fiskekort

Børn under 15 år kan fiske gratis. Alle over 15 år, som fisker i søen, skal have fiskekort. Et 10-dagskort koster 120 SEK. 300 SEK for et år. Kortet kan bl.a. købes på Bäckaskog Slot ved søen.

Relaterede artikler

- Geddefiskeri i det sydlige Sverige
- Fiskearter - svenske og danske navne