Debat


Debat om Lystfiskeri og jagt

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Lystfiskeri i Tydingen

Siden er publiceret / opdateret: 14. januar 2019
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.2615
Longitude : 14.0144
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Fiskeri i Skåne
Foto: skane.com © sydpol.com


Fiskearter

I Tydingen - også kaldet Tydingesjön - i Nordøstskåne kan man fange aborre, gedde, sandart, suder, skalle og karpe. Søen er kendt for sit gode geddefiskeri, og de bedste perioder for geddefiskeri er marts, maj og september-november. For aborre og sandart er højsæsonen juni-september. Søen har et areal på 4-5 kvadratkilometer og største dybde er seks meter.

Karpefiskeriet er bedst maj – juni og august – september. De største karper fanget i søen vejede ca. 15 kg. Karperne blev i sin tid sat ud i søen, men nogen mener, at de ikke hører til i den svenske natur, hvorfor de skal indfanges. Kontakt evt. Tydingesjöns camping for at høre, om der p.t. er karper i søen.

Suder, skalle og karper er alle karpefisk og de fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens skalle kan fanges hele dagen.


Lystfiskeri i Tydingen. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning nær TydingenFiskemetoder

Flue, spinder, medefiskeri og isfiskeri.

Båd

Lej fx båd på Tydingesjöns camping. Søen er kendt for sine mange store sten, der ligger lige under overfladen, så hvis man ikke kender søen, er det klart bedst at benytte robåd uden motor.

Fiskekort

Der kræves fiskekort som bl.a. kan købes på Tydingesjöns camping. Pris 50 SEK pr. dag eller 100 SEK pr. uge. Børn under 12 år fisker gratis i selskab med voksne.

SE OGSÅ

- Søen Åsnen med en fin bestand af gedde og sandart
- Vittsjön, kendt for sit gode karpefiskeri