Fiskeri i Bolmen i Vestsmåland

Fiskeri i Bolmen

Foto: Fishing in Sweden

Siden er publiceret / opdateret: 10. oktober 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.9599
Longitude : 13.7132
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Bolmen - en Ideel fiskesø

Søen Bolmen i det vestlige Småland er en ideel fiskesø. Der er bl.a. en fin bestand af sandart, gedde og aborre foruden en mindre bestand af ål, suder og brasen. I alt 24 fiskearter lever i søen, der er populær blandt lystfiskere.

Største sø i Sydsverige

Bolmen er den største indsø i det sydlige Sverige. Søen har et areal på 185 kvadratkilometer, og der er over 300 øer i Bolmen. Største vanddybde er 37 meter og gennemsnittet er 5,5 meter. Bolmen er drikkevandsreservoir for det sydlige Sverige.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Søen Bolmen i det vestlige Småland er den største indsø i det sydlige Sverige. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning nær Bolmen. Afstande fra søens centrumSE OGSÅ

Fisketure med dansk guide ved Älmhult i Småland - for både begyndere og øvede lystfiskere (annonce)

Sportsfiskeri i søen Åsnen - pakkeløsning (annonce)

Sådan fanger du gedde, sandart, aborre mv.


Gedden hugger voldsomt, og nogle gange kan man tro, at krogen sidder fast i bunden, men så er det en gedde, som holder igen. Forår (maj) og efterår er normalt de bedste måneder til gedde, hvor fisken søger ind på lavere vand - ofte nær kysten med meget vegetation - for at jage. Midt på sommeren står gedden som regel på det dybe, køligere vand. Gedden jager 1-3 timer efter solopgang og det samme efter solnedgang, men kan også fanges midt på dagen.

Sandarten er en fin spisefisk. Den jager i flok og færdes som regel ude på det dybe vand, så her skal man have en båd for at øge chancen for fangst. Bedste fisketidspunkter er solopgang og solnedgang. Om sommeren opholder sandarten sig som regel højere oppe i vandet, og på varme sommeraftener kan den ofte ses, når den jager småfisk ved vandoverfladen. Der er ikke så mange store sandarter i Bolmen, men hvert år bliver der dog fanget en del fisk på omkring 5-6 kg.

Aborren er en lille fisk og kan især fanges om sommeren. Aborrer færdes i stimer og er lettest at fange morgen og aften, også fra søbredden. Når vandtemperaturen falder om efteråret, søger aborren ud på dybere vand, hvor den er mest aktiv midt på dagen.

Brasen, suder og skalle er alle karpefisk, og de fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens brasen og skalle kan fanges hele dagen.

Ramper til både

Bolmen har et stort antal ramper til søsætning af både. Hvis I vil slippe for at medbringe egen båd, kan I leje båd på de fleste campingpladser ved søen.

Bolmen Sverigeserien - Topo50 - blad 15. Målestok 1:50.000
Bolmen
Sverigeserien
Topo 50 - blad 15

Køb kort over Bolmen og omegn

Bolmen Sverigeserien - Topo50 - blad 15 i målestok 1:50.000 dækker Bolmen og omegn. Du kan købe kortet i vores webshop.

Isfiskeri

Om vinteren er det en oplevelse at tage ud på søen for at fiske efter sandart, gedde eller aborre fra isen.

Fiskekort

Du skal købe fiskekort for at fiske i søen. Et dagskort for voksne koster 150 svenske kr. Ugekort 350 svenske kr., se Links.

Relaterede artikler

Fiskesøer i Sydsverige Fiskearter - svenske og danske navne
Geddefiskeri i det sydlige Sverige