Kystfiskeri efter havørred i Österlen

(Svensk: Havsöringfiske på Österlen)

Kystfiskeri efter havørred

Kysten i Österlen byder på fremragende havørredvand med masser af store sten, rev, smukke kyststrækninger og meget varierede fiskemuligheder. Foto: skane.com © Kristian Nilsson

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.61423
Longitude : 14.28909
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Bedste ørredfiskeri er i det tidlige forår

Skånes sydøstlige hjørne Österlen er kendt for sit fremragende fiskevand med masser af store sten, rev, smukke kyststrækninger og meget varierede fiskemuligheder.

Sæsonen for det populære kystfiskeri efter havørred begynder 1. januar hvert år. I perioden 15. september - 31. december er det nemlig forbudt at fiske efter ørred og laks langs kysten i Skåne. I januar samles et stort antal sportsfiskere normalt for at tage kampen op mod de store Østersøhavørreder, der kan blive op til ca. 10 kg, men som normalt kun er 2-3 kg.

Selv om fiskesæsonen begynder 1. januar, er januar og februar de sværeste måneder. De bedste fangstmuligheder har man normalt i marts-april, hvor et stort antal havørreder søger ind mod kysten for senere at søge op i Skånes mange åer - de kønsmodne fisk for at gyde - og det giver en stor ørredbestand langs kysten.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Kystfiskeri efter havørred i Österlen. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning i Österlen. Afstande fra KivikGode fiskepladser til havørred

Der er mange gode fiskepladser på strækningen mellem Kåseberga i syd (ca. 20 km øst for Ystad) og Hävang lige nord for Kivik, hvor Verkeån har sit udløb.

Et af de populære steder at fiske havørred i Österlen er Kåseberga med stenrig kyst og høje skranter. Stedet er populært, og i højsæsonen i det tidlige forår er der dage, hvor lystfiskerne næsten står skulder ved skulder. Andre gode steder er den stenede kyststrækning mellem Kivik og Stenshuvud Nationalpark eller pynten Gislövhammar mellem Brantevik og Skillinge.

Regler ved kystfiskeri efter havørred

Modsat de danske betalingsregler er kystfiskeriet gratis fra de skånske kyster, når du fisker med stang. Men for at beskytte havørreden, er der en række regler, man som lystfisker skal overholde.

* Kystfiskeri efter havørred og laks er forbudt fra Skånes kyster i perioden 15/9 – 31/12, nord om Kullen i perioden 1/10 – 31/3. I fredningszonerne hvor åerne løber ud i havet gælder der andre forbud.
* Ved kystfiskeri er mindstemålet for havørred 45 cm nord for Kullen og 50 cm på resten af kysten i Skåne.

Udstyr

Stang, spinder og vaders - foruden al det andet grej. Tag også en stav med at støtte dig til, da der kan være mange glatte sten på havbunden.

Simrishamn Sverigeserien - Topo50 - blad 3. Målestok 1:50.000
Simrishamn
Sverigeserien
Topo50 - blad 3

Køb kort over Österlen

Simrishamn Sverigeserien - Topo50 - blad 3 i målestok 1:50.000 viser bl.a. kyststrækningen i Österlen foruden en stor del af Sydøstskåne. Du kan købe kortet i vores webshop.

SE OGSÅ

- Ørred- og laksefiskeri i Mörrumsån
- Geddefiskeri i Karlskronas skærgård
- Fiskearter - svenske og danske navne