30 km udfordrende rundvandring i Nordøstskåne

30 km rundvandring i Nordøstskåne

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 27. maj 2021
Kort over sydsverige

Vandring i Nordøstskånes vildmark

Nordøstskåne er mere skovrigt og øde end resten af Skåne og et ideelt vandreområde. Her nordvest for den store sø Immeln løber vandreruten Skåneleden SL1 fra Kyst til Kyst, og det er bl.a. etape 6A og dele af etape 6, rundvandringen følger.

Rundvandring om søerne Farlången, Rolstorpssjön og Vesslarpssjön

Selve rundvandringen er 30 km og går rundt om søerne Farlången, Rolstorpssjön og Vesslarpssjön. Ruten er lagt, så den overvejende følger en del af SL1. Regn dog med 7 km ekstra ad SL1 (2 x 3,6 km), hvis I parkerer i Breanäs og derfra skal frem til - og tilbage fra - rundvandringen.

VIGTIGT: Udfordring undervejs !

Rutens østlige del mellem shelteret i nordøst ved Södra Rågeboda og søen Farlången, hvor der er mulighed for at telte, se kortet herunder, følger dog ikke SL1, og her er der en kort strækning på omkring en km, som går gennem krævende terræn afhængig af årstid og dermed hvor våd jorden er.

Denne del er markeret med rødt på kortet. Den røde rute (med flere alternativer) er lagt gennem skov mv., så man undgår de lagtliggende vådområder, men på et tidspunkt skal I over en kanal/å, og her er der / HAR VÆRET en "bro" / planker over. Hvis den ikke findes mere, kan det være nødvendigt at lægge træstammer over - hvis I kommer sydfra. dvs. fra Breanäs. Her syd for kanalen kan I finde træstammer / store grene i skoven, men den mulighed har man ikke nordfra. Kanalen afdræner hele områder, og hvis I ikke kan komme over, og området nord for kanalen er for sumpet, må I gå tilbage.

Her er det bedst at have kortet som GPX-fil på mobilen. Husk at I ifølge Allemandsretten gerne må passere over andres marker mv., hvis der ikke er afgrøder på.

30 km udfordrende rundvandring

30 km udfordrende rundvandring

Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Øverste kort viser hele ruten, nederste kort viser et udsnit. Grønne ruteforløb viser, hvor vandreruten følger naturstier mv. Orange ruteforløb viser, hvor ruten følger skovveje, grusveje eller andre veje. Røde ruteforløb viser mulige ruter over kanalen og gennem det lavtliggende område.

Sort-hvide markeringer viser shelters ifølge officielle kort over Skåneleden og/eller Topo50 terrænkort. Tag telt med, da shelterne kan være optaget. Røde markeringer viser hhv. Örnanäs Kulturreservat på ruten og Sporrakulla gård tæt på ruten. Blå markeringer viser hhv. Hultet spejderlejrplads (i nord) og mulig teltplads ved sø i syd.

Du kan ikke klikke eller zoome på de to kort ovenfor.Debat om ruten

Skriv gerne, hvordan du oplevede ruten, se debattråden her.

Begynd turen i enten Breanäs eller Sibbhult

I den lille by Breanäs kan man parkere ved søen (afmærket på kortet herunder). Benyt shelteret i nærheden, hvis I fx ankommer sent og vil overnatte. Fra Breanäs følger man den afmærkede Skåneleden SL1 3,6 km op til dér, hvor den 30 km lange rundvandring begynder.

I kan også indlede turen i Sibbhult, hvorfra der er 5 km op til der, hvor rundvandringen begynder.

SE OGSÅ

"Vildmarksvandring Raslången-Halen" i samme område

To shelters, en spejderlejrplads og en plet ved en sø

Ruten byder på to shelters, en spejderlejrplads, som dog ikke ligger på selve ruten, og en lille plet ved en sø, hvor man man finde et sted at telte. Fra Breanäs er der præcis 11 km op til shelteret i nordøst og knap 4 km til den lille plet ved søen Farlången, hvor I (måske) kan slå teltet op. Ellers kan I altid benytte allemandsretten og telte hvor I vil, men det kan være svært at fine et plant sted i skoven til teltet.

Hultet spejderlejrplads øst for Simontorp har drikkevand, og her kan I telte.

30 km rundvandring i Nordøstskåne GPX-fil

Køb vandreruten som GPX-fil til din mobiltelefon (kun til iPhone)

I vores webshop kan du købe kortet over rundvandringen som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med vandreruten og din egen position.


Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6. Målestok 1:50.000
Kristianstad
Sverigeserien
Topo50 - blad 6

Køb kort over rundvandringen

Terrænkortet Kristianstad Sverigeserien - Topo50 - blad 6 i målestok 1:50.000 kan også være godt at have med. Kortet viser vandreruten SL1 fra Breanäs i retning af Sibbhult, venstre om søerne og op til shelteret i nordøst. Herfra skal man følge småveje mv. sydpå, men der er ingen afmærket rute eller sti på kortet, ligesom de røde strækninger ikke er afmærket. Du kan købe kortet i vores webshop.

SE OGSÅ

Flere vandreruter i Sydsverige

Toiletter og drikkevand

Normalt har shelterpladser toilet, men ikke altid drikkevandvand. Hvis I filtrerer søvandet gennem et kaffefilter og koger det et par minutter, er det fint drikkevand.

Drikkevand på vandreturen

Sådan finder du godt drikkevand i naturen

Pakkeliste

Sådan pakker du en let rygsæk til vandreturen