Lystfiskeri i skovsøen Tjurken i Småland

Sandart fanget i Tjurken

Sandart fanget i Tjurken. Foto: Tjurken m.fl. Fiskevårdsförening Fvof

Siden er publiceret / opdateret: 5. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.84298
Longitude : 14.2672
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Stor smuk sø med 30 skovklædte øer

Søen Tjurken mellem Ljungby og Alvesta i det sydlige Småland er en stor smuk sø omgivet af skov og med over 30 skovklædte øer og holme i søen. Tjurken har en middeldybde på knap fire meter, og største dybde er 12 meter. Tjurken er med sine seks kvadratkilometer den største af egnens otte fiskesøer, og når du køber fiskekort til Tjurken, har du også tilladelse til at fiske i de andre søer som er Borrasjön, Olasjön, Trehörningarna, Fenen, Immen, Osasjön og Malasjön. Samlet set byder de otte søer på 10 kvadratkilometer fiskevand.

Fiskearter i Tjurken

Tjurken har en fin bestand af gedde, aborre, sandart og ål, men der er også mulighed for at fange karpefisk som suder, brasen og skalle, som lettest fanges ved medefiskeri med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens brasen og skalle kan fanges hele dagen.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Tjurken. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.
SE OGSÅ

Fisketure med dansk guide ved Älmhult i Småland - for både begyndere og øvede lystfiskere (annonce)

Sportsfiskeri i søen Åsnen - pakkeløsning (annonce)

Fiskekort til Tjurken

Et dagskort til de otte søer koster 75 svenske kr. (SEK) pr. person, et ugekort 200 SEK. Se under Links for at købe fiskekort.

Ljungby Sverigeserien - Topo50 - blad 16
Ljungby
Sverigeserien
Topo50 - blad 16

Køb kort over Tjurken og omegnen

Hvis du vil have et detaljeret kort med på fisketuren, skal du bruge Ljungby Sverigeserien - Topo50 - blad 16, der dækker alle otte søer og en stor del af omgivelserne. Kortet har målestok 1:50.000, dvs. 10 cm svarer til fem km. Du kan købe kortet i vores webshop. Det er fremstillet af et slidstærkt materiale, der tåler vand.

Båd

Tjurken fiskeforening (Tjurken m.fl. Fiskevårdsförening) har en bådebro med både til udlejning. Du finder mailadresse til bådudlejerne inde på foreningens website, se under Links.

Allemandsretten giver mulighed for at sejle ud til en af de skovklædte øer og overnatte (én nat på samme sted), hvis I kan finde en plet at slå telt op. Det er ofte svært, da skovbunden er fyldt med sten, rødder og grene.

Fiskekajak i Tjurken
Fiskekajakker i Tjurken. Foto: Tjurken m.fl. Fiskevårdsförening Fvof