Fotevikens Museum og Vikingereservat

(Svensk: Fotevikens museum och Vikingareservatet)

Siden er publiceret / opdateret: 24. januar 2019
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2019:
2/5-16/6:
Ons-søn 10-16.

17/6-8/9:
Dagligt 10-16.
Dog lukket midsommeraften.

Særlige aktiviteter:
Valborg 30/4 10-16.
Markedsugen 24/6-30/6
Man-fre 10-16. Lør 10-18. Søn 10-16.

Se flere aktiviteter på Fotevikens egen hjemmside under Links.
Alle åbningsdage: Indgangen lukker kl. 16, vikingebyen lukker kl. 17.
AdresseAdresse Adresse
Fotevikens Museum
Museivägen 27
236 91 Höllviken
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.4273
Longitude : 12.9531
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Vikingeby og arbejdende museum

Fotevikens Museum og Vikingereservat ved Höllviken er et arbejdende museum, hvor man kan opleve hvordan dagliglivet har set ud i vikingetiden. Det er ikke et traditionelt museum med glasmontre og plancher, men en hel vikingeby opført med datidens materialer og teknikker.

Vikingebyen rummer indtil videre omkring 23 rekonstruerede huse fra vikingetid og tidlig middelalder beliggende på en naturskøn strandeng. Husene er omgivet af en halvcirkelformet vold. Om sommeren er vikingebyen befolket med frivillige "vikinger" fra hele Europa, som arbejder med skibs- og husbyggeri, praktiserer gamle håndværk, mv.

Fotevikens Museum og Vikingereservat tager bl.a. udgangspunkt i den vikinge- og middelalderhistorie, som findes i området. I 900-tallet blev indsejlingen til Foteviken afspærret med sten og pæle. Det var sandsynligvis den danske konge, som her opførte en vinterlejr.

Fotevikens Museum og Vikingereservat

Vikingedyst i Foteviken
Slaget ved Foteviken er et berømt slag fra 1100-tallet, hvor den skånske konge Erik Emune besejrer sin farbror kong Niels og hans søn prins Magnus, som falder med hele sin hird af mænd.


Selv om du hverken er viking eller vil deltage aktivt i aktiviteterne, kan du godt besøge stedet og opleve vikingestemningen, fx under Hantverksdagarna og vikingemarkedet i juni måned, se program på Fotevikens egen webside under Links.

Markedsugen 24/6-30/6 2019

Oplev de gamle håndværk fra vikingetiden: vikingemadlavning, træskærearbejde, arbejdet i smedjen, vævning m.m. og 28/6-30/6 2019 Nordens største vikingemarked med deltagelse af flere hundrede "vikinger". På markedet er der vikingestemning med vikingekonkurrencer og salg af kunsthåndværk.

Høstfest i Foteviken
Den årlige høstfest - Skördefest - finder sted i september. Læs mere på Fotevikens egen webside under Links


Flere billeder

Fotevikens Museum og Vikingereservat - Fotogalleri

SE OGSÅ

Vikingeborgen i Trelleborg

Bliv selv viking

Fotevikens vikingereservat bygger på konceptet "Living history", hvor der er skabt forskellige arbejdsgrupper inden for skibsbyggeri, bueskydning, håndværk mv. Alle interesserende kan blive tilknyttet reservatet som viking. Man bliver tilknyttet en gruppe og vender så jævnligt tilbage for at arbejde med de ting, man er interesseret i.Restaurant og café

Restauranten Valhall serverer vikingeretter. Desuden er her museumsbutik med café.