Hovs Hallar - smuk klippekyst på Bjärehalvön

Hovs Hallar

Foto: Bertil Hagberg/Sesamphoto

Siden er publiceret / opdateret: 17. juni 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Hovshallavägen
269 91 Båstad
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.46845
Longitude : 12.70809
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

En smuk klippekyst på Bjärehalvön

Naturreservatet Hovs Hallar ca. 12 km vest fra Båstad er en af perlerne på Bjärehalvön, som man må opleve. Det er en smuk klippekyst med høje forvitrede klipper, store stenblokke og grotter, som gennem tusindvis af år er bearbejdet af havets kræfter. Om sommeren er Hovs Hallar et populært badested. Folk soler sig på stranden eller springer i vandet fra klipperne.

Vandreruten fra kyst til kyst, som en af del af Skåneleden, passerer gennem området.

Geologi

Hovs Hallar er den sidste udløber af Hallandsåsen, og bag kystlinjen rejser landet sig mere end 100 meter op.

Klatrere i Hovs Hallar
Hovs Hallar er populær blandt klatrere. Foto. © Hans Kjellmann, Båstads kommunFra Hovs Hallar kigger man ind i selve Hallandsåsen, som her består af rød gnejs, som blev dannet for 1,8 milliarder år siden. Selve åsen blev skabt for 230 millioner år siden, hvor kontinenternes bevægelser fik Hallandsåsen til at hæve sig op over det øvrige landskab.

Fugleliv

Fra toppen af klipperne er der storslået udsigt over hele Laholmsbugten, og i klart vejr kan man se til Halmstad i Halland. Området har et rigt fugleliv, og ved vestenvind kan man se havfugle som lommer, måger, alker og terner, der er søgt ind mod kysten.

Hovs Hallar - kysten
Foto: Guillaume Baviere, CC BY 2.0


Oplev Hovs Hallar fra havet

I den lille by Kattvik nær Hovs Haller kan du leje en lille fiskerbåd med motor og sejle op langs kysten, fx til Hovs Hallars, hvis du vil opleve kysten ude fra havet. Se Lej en lille fiskerbåd i Kattvik havn.

Oplevelser og seværdigheder nær Hovs Hallar

- Norrvikens Trädgårdar, et eldorado for haveentusiaster (7 km)
- Hallands Väderö, her lever flere hundrede spættede sæler (12 km)

Parkering ved Hovs Hallar

Hvis du kommer i bil, kan du parkere på den store P-plads foran hotel Hovs Hallar, hvorfra der er stier ned til stranden, se GPS-koordinater til P-pladsen i GPS-boksen.

Naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige som GPX-fil

Få vist alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle naturområderne.

Omegnen

På vejen fra Hovs Hallar og videre mod den hyggelige havneby Torekov passerer man først det gammeldags fiskerøgeri Segeltorp og efterfølgende Gröthögarna fra bronzealderen.

Ca. tre km syd for Hovs Hallar ligger byen Hov med mange oldtidsminder.