Forsiden > Byer i Skåne > Her

Båstad

Havnen i Båstad

Foto: skane.com © sydpol.com

Siden er publiceret / opdateret: 19. februar 2019
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.4252
Longitude : 12.8697
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Indrammet af Hallandsåsen

Båstad, ca. 55 km fra Helsingborg, ligger indrammet af Hallandsåsen og havet. Her ved Båstad rejser Hallandsåsen sig brat og afgrænser byen mod syd.

Lige øst for centrum kan man køre op på Hallandsåsen, hvor der er smuk natur og flot udsigt over Laholmbugten. Man kan også følge åsen vestpå ad kystvejen forbi Kattvik ud til Hovs Hallar med de imponerende klipper.

Endnu længere mod vest ligger det gamle fiskerleje Torekov og øen Hallands Väderö, som er den sidste udløber af Hallandsåsen tre km uden for Torekov.

Havnen i Båstad

Båstad er en ferieby, og havnen med fritidssejlere og restauranter er det naturlige samlingspunkt.Tennis - Swedish Open

Omkring den anden eller tredje uge i juli hvert år er Båstad værtsby for tennisturneringen Swedish Open. Båstads tennisstation har 6000 tilskuerpladser og er Nordens største tennisanlæg. Det var her, at Sveriges største tennisspiller gennem tiderne, Björn Borg, debuterede i Davis Cup som 15-årig i 1972. Op gennem 70’erne var Borg suveræn på Båstads grusbane og tabte ikke et eneste sæt.

Swedish Open i Båstad


Malenbadet - 50 meter pool med saltvand

Centralt i Båstad (Havsbadsvägen) ligger friluftsbadet Malenbadet med den 50 meter lange tempererede saltvandspool, engang Nordens største. For børnene er her fontæner, vandruchebane og legeplads. Malenbadet har åbent i sommermånederne. For åbningstider - se under Links.

Badestrande

Båstad har et par gode, børnevenlige badestrande hhv. øst og vest for havnen med omklædningshytter og toiletter. Allerede i første halvdel af 1800-tallet var Båstad kursted og populær badeby, hvor man kunne få både kolde og varme bade. I varmbadhuset (dampbad) fra 1894 er der i dag restauranter. Flere af de gamle sommervillaer, som datidens rige sommergæster lod bygge, ligger her stadig.

Badestrand ved Båstad
Badestrand ved Båstad. Foto: Guillaume Baviere, CC BY 2.0


Bjärehalvön

Bjärehalvön er halvøen nordøst for Kullen, hvor Båstad er den største by. Halvøen har et bakkende landskab med marker og en kystlinje, der skifter mellem dramatiske klipper ved Hovs Hallar og Strandenge syd for Torekov.

Det meste af kysten på Bjärehalvën er fri for bebyggelse. I dag er kystlinjen næsten ét langt naturreservat, der lægger sig som et bånd rundt om Bjärehalvön. Her langs kysten er der græssende dyr, et rigt fugleliv og en del kulturminder fra forhistorisk tid. Langs kysten løber Vandreruten fra kyst til kyst, der er en del af Skåneleden.

Køb kort over Nordvestskåne med Båstad

I vores webshop kan du vælge mellem to typer kort over Nordvestskåne med Båstad: Helsingborg Sverigeserien - Topo50 - blad 4 i målestok 1:50.000 er velegnet til fx vandreture på Bjärehalvön. Cykelkort blad 3 i målestok 1:90.000 viser cykelruter i det nordvestlige Skåne og sydlige Halland.

Helsingborg Sverigeserien - Topo50 - blad 4. Målestok 1:50.000
Helsingborg
Sverigeserien
Topo50 - blad 4
Cykelkartan blad 3 - Skåne nordvest. Målestok 1:90.000
Cykelkartan blad 3


Kattegattleden går gennem Båstad

Den 395 km lange cykelrute Kattegattleden mellem Helsingborg og Gøteborg passerer gennem Båstad. Fra Båstad kan man følge cykelruten vestpå til fx det smukke haveanlæg Norrvikens Trädgårdar, eller cykle nordpå op til badebyerne Skummeslövstrand og Mellbystrand, der byder på 12 km sandstrand.

Norrvikens Trädgårdar

Ca. 6 km vest for Båstad, på nordsiden af Hallandsåsen, ligger det interessante haveanlæg Norrvikens Trädgårdar, hvor man kan opleve forskellige stilhaver.

Tog til Båstad fra København

Båstad er station på vestkystbanen, der bl.a. forbinder byerne Båstad, Varberg og Gøteborg. Der er tog direkte fra København H. (Tog mod Gøteborg).