Forsiden > Byer i Skåne > Her

Båstad

Havnen i Båstad

Foto: skane.com © sydpol.com

Siden er publiceret / opdateret: 27. september 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.43512
Longitude : 12.84143
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Indrammet af Hallandsåsen

Båstad, ca. 55 km fra Helsingborg er en ferieby, og havnen med fritidssejlere og restauranter er det naturlige samlingspunkt. Byen ligger indrammet af Hallandsåsen og havet. Her ved Båstad rejser Hallandsåsen sig brat og afgrænser byen mod syd.

Lige øst for centrum kan du køre op på Hallandsåsen, hvor der er smuk natur og flot udsigt over Laholmbugten. Du kan også følge åsen vestpå ad kystvejen forbi Kattvik ud til Hovs Hallar med de imponerende klipper.

Endnu længere mod vest ligger det gamle fiskerleje Torekov, hvorfra der er båd til øen Hallands Väderö, som er den sidste udløber af Hallandsåsen tre km uden for Torekov.Malenbadet - 50 meter pool med saltvand

Centralt i Båstad (Havsbadsvägen) ligger friluftsbadet Malenbadet med den 50 meter lange tempererede saltvandspool, engang Nordens største. For børnene er her fontæner, vandruchebane og legeplads. Malenbadet har åbent i sommermånederne. For åbningstider - se under Links.

Badestrande

Båstad har et par gode, børnevenlige badestrande hhv. øst og vest for havnen med omklædningshytter og toiletter. Allerede i første halvdel af 1800-tallet var byen kursted og populær badeby, hvor man kunne få både kolde og varme bade. I varmbadhuset (dampbad) fra 1894 er der i dag restauranter. Flere af de gamle sommervillaer, som datidens rige sommergæster lod bygge, ligger her stadig.

Badestrand ved Båstad
Strand ved Båstad. Foto: CC BY 3.0


Vandring på Bjärehalvön

Bjärehalvön er halvøen nordøst for Kullen, hvor Båstad er den største by. Halvøen har et bakkende landskab med marker og en kystlinje, der skifter mellem dramatiske klipper ved Hovs Hallar og Strandenge syd for Torekov.

Det meste af kysten på Bjärehalvën er fri for bebyggelse. I dag er kystlinjen næsten ét langt naturreservat, der ligger som et bånd rundt om Bjärehalvön. Her langs kysten er der græssende dyr, et rigt fugleliv og en del kulturminder fra forhistorisk tid. Langs kysten løber Vandreruten fra kyst til kyst, der er en del af Skåneleden.

Vandring på Bkärehalvön
Vandring på Bkärehalvön. Foto: CC BY 3.0


"Bjergkørsel" på cykel på Hallandsåsen og Bjärehalvön

Fire kommunale turistbureauer i Halland og Skåne er gået sammen om et cykelkort med 12 udfordrende cykelture på Bjärehalvön og Hallandsåsen. Ca. fem af cykelruterne går gennem Båstad. Få tilsendt et gratis kort - forudsætter at du også bestiller et ikke-gratis kort i vores webshop. Læs mere om "Bjergkørsel" på cykel på Hallandsåsen.

Køb kort over Nordvestskåne med Båstad

I vores webshop kan du vælge mellem to typer kort over Nordvestskåne med Båstad: Helsingborg Sverigeserien - Topo50 - blad 4 i målestok 1:50.000 er velegnet til for eksempel vandreture på Bjärehalvön. Cykelkort blad 3 i målestok 1:90.000 viser cykelruter i det nordvestlige Skåne og sydlige Halland.

Helsingborg Sverigeserien - Topo50 - blad 4. Målestok 1:50.000
Helsingborg
Sverigeserien
Topo50 - blad 4
Cykelkartan blad 3 - Skåne nordvest. Målestok 1:90.000
Cykelkort blad 3


Cykelruten Kattegattleden går gennem Båstad

Den 390 km lange cykelrute Kattegattleden mellem Helsingborg og Gøteborg passerer gennem byen. Fra Båstad kan du følge cykelruten vestpå, for eksempel til det smukke haveanlæg Norrvikens Trädgårdar, eller cykle nordpå op til badebyerne Skummeslövstrand og Mellbystrand, der byder på 12 km sandstrand.

Norrvikens Trädgårdar

Ca. 6 km vest for Båstad, på nordsiden af Hallandsåsen, ligger det interessante haveanlæg Norrvikens Trädgårdar, hvor du kan opleve forskellige stilhaver.

Tog til Båstad fra København

Byen er station på vestkystbanen, der bl.a. forbinder byerne Båstad, Varberg og Gøteborg. Der er tog direkte fra København H. (Tog mod Gøteborg).