Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Lystfiskeri i den naturskønne skovsø Örsjön i Småland

Bådebro ved Örsjön

Bådebro ved Örsjön. Foto: Krister Olofsson

Siden er publiceret / opdateret: 5. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.46749
Longitude : 13.9471
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Næringsfattig sø med klart vand

Örsjön er en fire kvadratkilometer stor og meget smuk skovsø ca. 10 km nord for Osby på grænsen mellem Skåne og Småland. Søen er omgivet af et kuperet terræn med skov hele vejen rundt og har 24 store og mindre øer. En vej fører ud til den største ø Bökö.

Örsjön har mange små vige og en varierende vanddybde med en stenrig bund. Den største vanddybde er 10,5 meter, og gennemsnitsdybden er 3,5 meter. Vandet er klart, næringsfattigt og fiskerigt. En kanal forbinder Örsjön med den lille sø Lillasjön.

Fiskearter i Örsjön

I søen kan du fange gedde, aborre, sandart, ål, heltling, ørred, knude, brasen, suder og skalle. Om sommeren i solrigt vejr søger især store gedder ud på dybt vand. Andre gedder stiller på lavt vand inde ved bredden på 30 cm - 1,5 meter dybde, hvor træerne skygger. Her, hvor de jager småfisk, er der gode fangstchancer. Få flere fisketips til geddefiskeri: Geddefiskeri i de sydsvenske søer. Generelt er de bedste årstider til fiskeri i søen forår og efterår.

Stor gedde fanget i Örsjön


Brasen, suder og skalle er alle karpefisk, og de fanges lettest ved medefiskeri dvs. med flåd eller fri line og naturlig agn såsom regnorm, maddiker, majs, brød, eller fiskestykker. Bedste årstid til medefiskeri er fra maj til august, hvor vandet er varmt. Suderen er mest aktiv tidlig morgen og sen aften, mens brasen og skalle kan fanges hele dagen.

SE OGSÅ

Fisketure med dansk guide ved Älmhult i Småland - for både begyndere og øvede lystfiskere (annonce)

Sportsfiskeri i søen Åsnen - pakkeløsning (annonce)


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Örsjön ligger på grænsen mellem Skåne og Småland. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning og bådudlejning nær Örsjön. Afstande til midt i søFiskekort til Örsjön

Du skal købe fiskekort for at fiske i Örsjön. Du kan købe kortet hos flere af hus- og bådudlejerne ved søen, se herover. Prisen er 125 svenske kr. (SEK) for en dag, 375 SEK for en uge eller 625 SEK for 12 måneder. Indtægten fra salg af fiskekort bliver brugt til udsætning af fiskeyngel, vedligeholdelse af ramper til både mv.

Fredningstider og mindstemål

Det er ikke tilladt af fange sandart fra 1/5 til 31/5, og ørred er fredet fra 1/10 til 31/12.

Mindstemål: Gedde 50 cm, sandart 45 cm, ørred 40 cm, ål 60 cm.

Leje af båd

Der er flere muligheder for at leje båd rundt om søen. De fleste husudlejere ved søen har bådudlejning og tilbyder også en samlet pakke med feriehus og bådudlejning, se herover. Båden kan sættes i vandet to steder, den ene i den sydlige del af Örsjön. Her finder du også en helt ny "badebro" / fiskebro, hvor du kan stå og fiske.

Lystsfiskeri i Örsjön
Foto: Örsjöns-Lillasjön FVOF


SE OGSÅ

- Fiskearter, svenske og danske navne
- Søen Åsnen med en fin bestand af gedde og sandart
- Vittsjön, kendt for sit gode karpefiskeri