Lystfiskeri i den naturskønne skovsø Örsjön

Siden er publiceret / opdateret: 15. januar 2019
Kort over sydsverige
Fiskeri i Hammarsjön
Foto: Fredrik Broman / imagebank.sweden.se


Næringsfattig sø med klart vand

Örsjön er en fire kvadratkilometer stor og meget smuk skovsø ca. 10 km nord for Osby på grænsen mellem Skåne og Småland. Søen er omgivet af et kuperet terræn med skov hele vejen rundt og har 24 store og mindre øer. En vej fører ud til den største ø Bökö.

Örsjön har mange små vige og en varierende vanddybde med en stenrig bund. Den største vanddybde er 10,5 meter, og gennemsnitsdybden er 3,5 meter. Vandet er klart, næringsfattigt og fiskerigt. En kanal forbinder Örsjön med den lille sø Lillasjön.

Fiskearter

I søen kan man fange gedde, aborre, sandart, brasen, skalle, suder, ål, heltling, ørred og knude. Om sommeren i solrigt vejr søger især store gedder ud på dybt vand. Andre gedder stiller på lavt vand inde ved bredden på 30 cm - 1,5 meter dybde, hvor træerne skygger. Her, hvor de jager småfisk, er der gode fangstchancer. Få flere fisketips til geddefiskeri: Geddefiskeri i de sydsvenske søer. Generelt er de bedste årstider til fiskeri i søen forår og efterår.


Örsjön ligger på grænsen mellem Skåne og Småland. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning og bådudlejning nær Örsjön. Afstande til midt i søFiskekort

Du skal købe fiskekort for at fiske i Örsjön. Du kan købe kortet hos flere af hus- og bådudlejerne ved søen, se herover. Prisen er 100 svenske kr. (SEK) for en dag eller 300 SEK for 12 måneder. Indtægten fra salg af fiskekort bliver brugt til udsætning af fiskeyngel, vedligeholdelse af ramper til både mv.

Fredningstider

Det er ikke tilladt af fange sandart fra 1/5 til 31/5, og ørred er fredet fra 1/10 til 31/12.

Leje af båd

Der er flere muligheder for at leje båd rundt om søen. De fleste husudlejere ved søen har bådudlejning og tilbyder også en samlet pakke med feriehus og bådudlejning, se herover. Båden kan sættes i vandet to steder, den ene i den sydlige del af Örsjön. Her finder man også en helt ny "badebro" / fiskebro (opført 2018) , hvor man kan stå og fiske.

SE OGSÅ

- Fiskearter, svenske og danske navne
- Søen Åsnen med en fin bestand af gedde og sandart
- Vittsjön, kendt for sit gode karpefiskeri