Forsiden > Byer i Skåne > Her

Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Trelleborg

Siden er publiceret / opdateret: 3. november 2017
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.3719
Longitude : 13.1585
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Trelleborg, Sverige
Foto: Erik Roman, CC BY-SA 3.0


Byen med palmer

Trelleborg er den sydligste købstad i Sverige. Klimaet er forholdsvis mildt, og for at understrege tingene har kommunen placeret over 100 store (flytbare) palmer i byen og langs indfaldsvejen til Trelleborg. Om vinteren bliver palmerne kørt inden døre i et opvarmet palmehus indtil næste sæson.

Vikingeborgen Trelleborg

Det var først i slutningen af 1980erne, at man fandt ud af, hvor bynavnet ”Trelleborg” stammer fra. Øst for Trelleborgs centrum udgravede arkæologerne resterne af en vikingeborg af trelleborgtypen. Det er en ringborg fra 900-tallet, som blev anlagt her, dengang Harald Blåtand regerede over Danmark, og Skåne var dansk. I dag er dele af den gamle ringborg genskabt, se Vikingeborgen Trelleborg.

Trelleborg, Sverige
Foto: Guillaume Baviere, CC BY 2.0Trelleborgs Museum

Blandt byens seværdigheder er Trelleborgs Museum med udstillinger om især stenalder og vikingetid. Museet ligger tæt ved Stadsparken, der om sommeren byder på musik- og teaterarrangementer.

Besøg også Trelleborgs Sjöfartsmuseum (Gråbrödersgatan 12) om fiskeriets og søfartens historie i Trelleborg.

Axel Ebbes Kunsthal

Axel Ebbes Kunsthal ved stadsparken og byens centrum viser skulpturer, malerier, grafiske arbejder og tegninger af den lokale kunstner Axel Ebbe (1868-1941).

Havnen

Trelleborg havn er blandt de største i Sverige. Her passerer store godsmængder til og fra Sverige. Passagertrafikken har afgange til Swinoujscie i Polen og Sassnitz, Rostock og Travemünde i Tyskland.

Oplevelser i omegnen af Trelleborg


Ravmuseet (14 km)
Museet ligger ved Falsterbo, et område der er rigt på rav, og fortæller om ravets historie som handelsvare og viser rav med insekter.

Fotevikens Museum og Vikingereservat (18 km)
Museet og vikingereservatet ved Höllviken fortæller om vikingetidens håndværk og husholdning, arrangerer vikingemarked, kurser m.m.