Forsiden > Byer i Skåne > Her

Trelleborg

Foto: Jenny Brandt

Siden er publiceret / opdateret: 4. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.3719
Longitude : 13.1585
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Trelleborg, palmernes by

Trelleborg er den sydligste købstad i Sverige. Klimaet er forholdsvis mildt, og for at understrege tingene har kommunen placeret over 100 store (flytbare) palmer i byen og langs indfaldsvejen til Trelleborg. Palmerne kan opleves fra omkring juni til oktober, hvorefter de kommer inden døre i et opvarmet palmehus indtil næste sæson.

Vikingeborgen Trelleborg

Det var først i slutningen af 1980'erne, at man fandt ud af, hvor bynavnet ”Trelleborg” stammer fra. Nær byens centrum udgravede arkæologerne resterne af en vikingeborg af trelleborgtypen. Det er en ringborg fra 900-tallet, som blev anlagt her, dengang Harald Blåtand regerede over Danmark, og Skåne var dansk. I dag er dele af den gamle ringborg genskabt, se Vikingeborgen Trelleborg.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Trelleborg. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Overnatning i eller nær TrelleborgTrelleborgs Museum

Blandt byens seværdigheder er Trelleborgs Museum med udstillinger om især stenalder og vikingetid. Museet ligger tæt ved Stadsparken, der om sommeren byder på musik- og teaterarrangementer. Sammen med bl.a. Lund og Helsingborg er Trelleborg en af Skånes ældste byer. I 1257 blev byen købstad og knudepunkt for regionens sildefiskeri og handel med hansestæderne i Nordtyskland. Museets permanente udstilling "Stadslifv" fortæller om Trelleborgs lange og spændende historie.

Besøg også Trelleborgs Sjöfartsmuseum (Gråbrödersgatan 12) om fiskeriets og søfartens historie i Trelleborg.

Axel Ebbes Kunsthal

Axel Ebbes Kunsthal ved stadsparken og byens centrum viser skulpturer, malerier, grafiske arbejder og tegninger af den lokale kunstner Axel Ebbe (1868-1941).

Små byhuse i Trelleborg
Foto: Guillaume Baviere, CC BY 2.0


Trelleborgs havn

Havnen er blandt de største i Sverige. Her passerer store godsmængder til og fra Sverige. Passagertrafikken har omkring 15 daglige afgange til Swinoujscie i Polen, Rostock og Travemünde i Tyskland samt Klaipeda i Litauen.

Vandring på Skåneleden

Den 325 km lange vandrerute "Nord till sydleden", som er en del af Skåneleden, begynder / slutter i byen. Herfra kan du vandre op til Midtskåne eller Malmø.

Oplevelser og seværdigheder i omegnen af Trelleborg


Ravmuseet (14 km)
Museet ligger ved Falsterbo, et område der er rigt på rav, og fortæller om ravets historie som handelsvare og viser rav med insekter.

Fotevikens Museum og Vikingeby (18 km)
Museet og vikingebyen ved Höllviken fortæller om vikingetidens håndværk og husholdning, arrangerer vikingemarked, kurser m.m.