Krapperups Slot og slotspark

(Svensk: Krapperups Slott)

Krapperups Slot i Skåne

Foto: Per-Olof Forsberg, CC-BY 2.0

Siden er publiceret / opdateret: 25. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Slotsparken er åben hele året.
AdresseAdresse Adresse
Krapperups Slott
Krapperupsvägen 409
260 41 Nyhamnsläge
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.262
Longitude : 12.5302
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Slotsparken

Krapperups Slot er beliggende i en smuk 1800-tals slotspark, som er åben for offentligheden året rundt. Slotsparken går tilbage til 1600-tallets barokhaver og er derfra blevet udviklet og tilpasset tidens strømninger og ejernes smag.

Parken er en blanding af store bøge- og egetræer og formklippede buske, staudebede og en hel del rododendron. Ved hovedbygningen kan man opleve en skøn rosenhave, og længst nede i parken mod Øresund findes en lille guldfiskedam med kinesisk inspirerede røde træbroer.

Museum og kunsthal

I en økonomibygning ved hovedbygningen finder man et lille museum og en kunsthal. Krapperups Museum har en permanent udstilling om Krapperups Slot og den kulturhistoriske udvikling fra istid til nutid i Kullabygden.

Den 400 kvm store Krapperups Kunsthal (svensk: Krapperups Konsthall) drives af Kullens kunstförening og viser udstillinger af især lokal kunst og kunsthåndværk.

Krapperups Slotspark
I slotsparken findes en lille guldfiskedam med kinesisk inspirerede røde træbroer. Foto: Lars Nilsson, CC BY 2.0

Overnatning nær Krapperups SlotKrapperups Kaffestuga

I den gamle 1800-tals smedje og snedkerværksted ligger Krapperups Café og "kafffestuga", der normalt åbner for sæsonen i marts, se åbningstider på kaffestugans website under Links.

Her finder du Krapperups Slot

Krapperups Slot ligger ved vej 111 mellem Nyhamn og Mölle, ca. 30 km nord for Helsingborg.

SE OGSÅ

Flere slotte og herregårde i Skåne

Slot fra 1570'erne

Krapperups Slot er en trefløjede bygning i Renæssance og Barok stil.

Slottet blev bygget i 1570'erne på resterne af en middelalderborg, som kan spores tilbage til 1200-1300-tallet. Hovedbygningen er gennem 1600- og 1700-tallet blevet ombygget og udvidet flere gange.

Krapperups Slot har gennem tiden været ejet af en lang række danske og svenske familier. I dag drives slottet og de over 3.000 hektar jord af en stiftelse.