Dejlig, istandsat svenskrød ødegård i Halland

(Annonce)
Kort over sydsverige
Ødegård i Halland


Ødegård på grænsen mellem Halland og Småland

På grænsen mellem Halland og Småland 33 km nordøst for Halmstad i Bäckalt ligger dette dejlige istandsatte svenskrøde træhus. Huset er beliggende ved en grusvej 600 meter fra landevejen. Nærmeste nabo, som bor længere inde på vejen, er fastboende.

Ødegård til maks. 8 personer

Huset, der er fra starten af 1900-tallet, er i to etager. Det indeholder 4 værelser med 8 sovepladser, et stort køkken med køl og frys, el-komfur og brændeovn.

Der er to stuer og en lukket veranda i bedste Carl Larsson stil. Udover porcelænsovn er der installeret varmepumpe. Stueetagen har et badeværelse med bruser, toilet og gulvvarme. 1. salen har et stort og lyst toilet og håndvask.

Ødegård i Halland - brændeovn
Brændeovn/komfur.

Ødegård i Halland - køkkenbord med el-komfur
Køkkenbord med el-komfur.

Ødegård i Halland - stue med svensk hvid porcelænsovn
Stue med svensk hvid porcelænsovn.


Lade med cykler og brænde

På grunden er også en stor lade med cykler og andet grej og et brændehus fyldt op med brænde til opvarmning.

Der findes desuden et stort bålsted, fodbolde og fodboldmål, kroket og andre havespil, og på den anden side af hegnet to heste, som elsker at blive klappet og få en ekstra håndfuld græs.

Rundt om huset findes hyggelige vandre-, mountainbike- og løberuter, og skovene og de små klipper og bakker indbyder til leg og udfoldelse.

I huset findes der vandrerkort, kort over Sverige og brochure med beskrivelse af de omtalte steder og aktiviteter.

Huset har ikke netadgang, men der er tv og cd afspiller og en del film for både børn voksne. Huset er røgfrit og man må ikke have husdyr med.

Huset ligger fredeligt op til en skov på den ene side og med udsigt ud over hestefold og enge på de andre sider. Der er masser af skovhindbær-, blåbær- og kantarelsteder, så det er muligt at nyde af naturens spisekammer. På grunden er der havemøbler og bænke.

Ture ud fra huset

- 8 km fra huset er det muligt for en billig penge at leje en kano.

- 5 km fra huset findes en god badesø med grillplads og bro. Her kan man også plukke hindbær, blåbær og porse til sin helt egen snaps.

- Området er desuden kendt for sine mange golfbaner. Omkring Halmstad findes i alt fem baner.

- Kører man 60 km i østlig retning kommer man til Carl von Linnes have.

- Kører man lidt længere, mod Växjö, er man i Glasriket med hvad det indebærer af spændende oplevelser af glas, glaspustere og glasværker.

- I Halmstad findes der mange aktiviteter for både børn og voksne. Der er legeland, en stor svømmehal med mange aktivitetsmuligheder i Halmstad Arena. Er I mere til Laserdrome, Prison Island eller Gladiatorkamp så er Halmstad Aktivitetscenter stedet.

- Både syd og nord for Halmstad er dejlige brede sandstrande og et hav lige til at bade i.

- Selve byen er også et besøg værd, her findes flere historiske mindesmærker, en indbydende gågade med cafeer og et væld at forretninger.

Ødegård i Halland - Veranda eller på svensk: Forstuekvist
Veranda eller på svensk: Forstuekvist.

Ødegård i Halland - Toilet på 1. sal.
Toilet på 1. sal.

Laden af kampesten og træ, bagest er brændeskuret
Laden af kampesten og træ, bagest er brændeskuret.


Priser

Pris for at leje huset i en uge fra lørdag til lørdag er 4.500 kr. plus el. og brænde (i højsæsonen) prisen er 4.000 kr. uden for højsæsonen.

Pris for leje af huset i en weekend fra fredag kl. 15 til søndag kl. 16 er 1.850 kr. plus el. og brænde. Huset kan lejes i månederne april til og med oktober.

Kontakt

Hvis du er interesseret, kan du ringe til Vibeke Lund på 53 87 40 80 eller Poul Hangler på 21 76 89 78 og høre mere. Evt. mail Poul.hangler@gmail.com