Forsiden > Byer i Skåne > Her

Ängelholm

Ängelholm ligger smukt ved Rönne å

Byen ligger smukt ved Rönne å's udløb i Skälderviken. Foto: Louise Modig

Siden er publiceret / opdateret: 16. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.2452
Longitude : 12.8543
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

En populær ferieby ved Kattegat

Ängelholm by med 22.000 fastboende er et feriecentrum med en stor lystbådehavn samt golf- og tennisbaner. Byen ligger smukt ved Rönne å's udløb i Skälderviken. Åen snor sig gennem byen og byder på gode muligheder for aktiv ferie, bl.a. kanoture og lystfiskeri.

Kanosejlads og lystfiskeri

Fra byens centrum er der gode muligheder for at padle i Kano på Rönne å, eller prøve at fange en af de laks, der om foråret svømmer op i åen. (Se Havørred- og laksefiskeri i Rönne å). Laksefiskeriet indledes normalt første weekend i marts og varer til slutningen af september. Fiskeriet foregår fra åens munding og fem km op af åen. Ud over laks kan man fange gedde, ørred, aborre, mv. Ängelholm Turistbyrå sælger fiskekort.

Overnatning i eller nær ÄngelholmBadestrande

Om sommeren strømmer feriegæsterne til området for at nyde klitterne og byens seks km lange, børnevenlige badestrand (se Stranden ved Ängelholm).

En 500 meter lang strækning af stranden (ca. mellem Sibirien i sydvest og Råbocka) er nudiststrand til nøgenbadning. Også hundene har deres egen strande, en i syd ved Sibirien og en i nord.

Bådtur på Rönne å

Fra midten af juni til midten af august tilbyder turistbåden Laxen sightseeingture på Rönne å. Båden sejler fra Stadshusets brygga i Ängelholm, og turen varer ca. to timer og bliver guidet på både svensk og engelsk.

Skåneleden begynder i Ängelholm

Ängelholm kan også være udgangspunktet for en vandretur. Den 370 km lange Vandreruten fra kyst til kyst, som er en del af Skåneleden, begynder her.

Rönne å løber gennem Ängelholm
Ängelholm ligger smukt ved Rönne ås udløb i Skälderviken. Foto: Rita Aatola Olsson

Stranden ved Ängelholm
Om sommeren strømmer feriegæsterne til omegnen af byen for at nyde klitterne og byens seks km lange, hvide sandstrand. Foto: Filip Nilsson


Jernbanemuseet

Järnvägens Museum Ängelholm (adr. Banskolevägen 11) er et moderne museum som viser, hvordan de svenske jernbaner blev bygget og udviklet fra midten af 1800-tallet frem til i dag, se museets website under Links.

Køb kort over Nordvestskåne med Ängelholm

I vores webshop kan du vælge mellem to slags kort over Nordvestskåne med Ängelholm: Helsingborg Sverigeserien - Topo50 - blad 4 i målestok 1:50.000 er velegnet til bl.a. vandreture på Kullen og i det øvrige nordvestlige Skåne og sydlige Halland. Cykelkort blad 3 i målestok 1:90.000 viser cykelruter i det nordvestlige Skåne og sydlige Halland.

Helsingborg Sverigeserien - Topo50 - blad 4. Målestok 1:50.000
Helsingborg
Sverigeserien
Topo50 - blad 4
Cykelkartan blad 3 - Skåne nordvest. Målestok 1:90.000
Cykelkort blad 3


Ängelholms historie

Ängelholm blev grundlagt i 1516 af den danske konge Christian 2. som et værn mod svenskerne. Byen, som under danskerne hed Engelholm, blev delvist ødelagt under svenskekrigene i 1600-tallet, men blev genopbygget og fik købstadsrettigheder i 1760'erne. I 1600-1700-tallet var Ängelholm en af Sveriges mest betydningsfulde pottemagerbyer. Undergrunden er rig på ler, og ligesom for nabobyen Höganäs har leret spillet en stor rolle for byens udvikling.

Ängelholm marina
Marinaen ved Rønne å's udløb i Kattegat. Foto: Jessica Ida Nilsson


Oplevelser og seværdigheder i omegnen af Ängelholm


Cykelruten Kattegattleden (0 km fra Ängelholm)
Kattegattleden mellem Helsingborg og Gøteborg passerer gennem byen.

Tomarps Kongsgård (21 km)
Borg med aner fra 1200-tallet.

Wrams Gunnarstorps (22 km)
Slottets smukke parkanlæg er kendt for sine buksbomhække fra 1600-tallet og en avnbøggang fra begyndelsen af 1700-tallet, der er formet som en buegang.

Arild (22 km)
Arild er romantik og hygge og vel det nærmeste, man kommer svenskernes svar på Skagen eller Hornbæk.

Höganäs Museum og kunsthal (23 km)
Viser stentøj og keramik fra egnen og fortæller historien om minebyen Höganäs.